ma confrunt cu o noua situatie:
o salariata are concediu pt.crestere copil pana la data de 30.09.2008.intre timp a mai nascut un copil si doreste ca incepand cu data de 01.10.2008 sa intre in concediu pt crestere copil (al 2lea consecutiv)
intrebarea este: se poate acorda concediu in continuarea concediului initial, chiar daca salariata nu a lucrat deloc intre cele 2 sarcini??
multumesc
Conform legii nr 7/2007, la art.1 se spune că:
" (2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
..............................
g) au beneficiat de indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani, respectiv până la vârsta de 3 ani în cazul copilului cu handicap; "
Prin urmare, mi se pare corect să se suspende primul CIC şi din aceeaşi zi ză intre în al doilea CIC.
Bineinteles ca va beneficia de indemnizatie in continuare!:D
Conform disp. art. 1, al. (2), lit g) din OUG148/2005, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani persoanele care in ultimele 12 luni au beneficiat de indemnizatie lunara pentru CIC.
Atentie la numarul total de copii, CIC se acorda numai pentru primii 3 copii:)
Perfect adevarat.
Va beneficia de CCI pana implineste varsta de 2 ani, cel de-al doilea copil, apoi va reveni la locul initial de munca.
Prima dispozitie se anuleaza prin cea de-a doua.
nu este obligatoriu sa lucreze intre cele 2 sarcini.
buna ziua! se presupune ca se va mari concediul de cresterea copilului de la 2 ani la 3 ani. as vrea sa stiu daca se aproba,beneficiem si noi care am nascut deja,sau mamicile ce vor naste dupa aprobarea legii? spre exemplu:eu am nascut pe 11 iulie 2007,in cazul in care nu se va aproba legea,va trebui sa ma intorc la servici la data de 1 iulie 2009 sau mai tarziu / devreme? va multumesc!