avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil........
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil........

ma confrunt cu o noua situatie:
o salariata are concediu pt.crestere copil pana la data de 30.09.2008.intre timp a mai nascut un copil si doreste ca incepand cu data de 01.10.2008 sa intre in concediu pt crestere copil (al 2lea consecutiv)
intrebarea este: se poate acorda concediu in continuarea concediului initial, chiar daca salariata nu a lucrat deloc intre cele 2 sarcini??
multumesc
Cel mai recent răspuns: emilik , utilizator 17:26, 6 Octombrie 2008
Conform legii nr 7/2007, la art.1 se spune că:
" (2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
..............................
g) au beneficiat de indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani, respectiv până la vârsta de 3 ani în cazul copilului cu handicap; "

Prin urmare, mi se pare corect să se suspende primul CIC şi din aceeaşi zi ză intre în al doilea CIC.

Voi ce părere aveţi?
Bineinteles ca va beneficia de indemnizatie in continuare!:D
Conform disp. art. 1, al. (2), lit g) din OUG148/2005, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani persoanele care in ultimele 12 luni au beneficiat de indemnizatie lunara pentru CIC.
Atentie la numarul total de copii, CIC se acorda numai pentru primii 3 copii:)
Perfect adevarat.
Va beneficia de CCI pana implineste varsta de 2 ani, cel de-al doilea copil, apoi va reveni la locul initial de munca.
Prima dispozitie se anuleaza prin cea de-a doua.
nu este obligatoriu sa lucreze intre cele 2 sarcini.
va foarte multumesc pt raspunsuri B-)
buna ziua! se presupune ca se va mari concediul de cresterea copilului de la 2 ani la 3 ani. as vrea sa stiu daca se aproba,beneficiem si noi care am nascut deja,sau mamicile ce vor naste dupa aprobarea legii? spre exemplu:eu am nascut pe 11 iulie 2007,in cazul in care nu se va aproba legea,va trebui sa ma intorc la servici la data de 1 iulie 2009 sau mai tarziu / devreme? va multumesc!

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului COCKER COCKER Buna ziua! Am nascut in data de 09.08.2008, iar concediul de maternitate a fost pe periaoada 09.06.2008-30.09.2008. Pentru ca nu am putut sa las copilul cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil bebe 2 catalinaciobanu catalinaciobanu Buna ziua, Eu beneficiez in prezent de indemnizatie 85 % pt crestere copil ( am un baietel de 1 an si 9 luni ) si sunt insarcinata in 7 luni. Urmeaza sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ursu80 ursu80 cate luni de munca trebuie sa aiba o viitoare mamica pentru a beneficia de concediu de crestere a copilului si a indemnizatiei de 85% din salariu si cum se ... (vezi toată discuția)