Buna ziua!
Am nascut in data de 09.08.2008, iar concediul de maternitate a fost pe periaoada 09.06.2008-30.09.2008. Pentru ca nu am putut sa las copilul cu nimeni am depus la firma cerere de intrare in CIC pe data de 23.10.2008 in care am specificat ca vreau sa intru incepand cu data de 01.10.2008(urmatoarea zi dupa terminarea concediului de maternitate).Cei din conducerea firmei nu vor sa ma lase sa intru in CIC si automat nici sa-mi elibereze adeverinta necesara pentru indemnizatie pentru ca spun dansii eu ori imi fac cerere de intrare in concediu fara plata pe perioada 1.10208-22.10.2008,ori imi desfac contractul demunca pentru absente nemotivate de la servici.Mentionez ca cei de la Asistena Sociala mi-au spus ca in baza oug 148/2006 eu am dreptul sa depun la firma cerrea de intrare in CIC in termen de 60 zile.
In conditiile de fata cine are dreptate si eu ce ar tb sa fac mai departe? Mai pot beneficia de indemnizatie?.........Stiu ca daca fac cerere de fara plata nu mai pot beneficia.
In perioada 01.10.2008 - 22.10.2008 ati fost la servici??? Daca nu, atunci angajatorul are aceasta posibilitate de a va desface c.i.m. pentru absente nemotivate.
Potrivit OUG nr.148/2005, drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie şi stimulent, se cuvin şi se plătesc începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.
Trebuia sa va depuneti cererea de acordare a CIC imediat dupa terminarea concediului de maternitate ca sa nu va creeze probleme angajatorul.
De fapt, prin exceptie , se acceptă ca o singură dată fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai
mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut de lege (adica, efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal).