avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... tata in concediu crestere copil si beneficiar al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

tata in concediu crestere copil si beneficiar al indemnizatiei

Buna ziua!
Am hotarat cu sotul ca acesta sa intre in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului si sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului.
Intrebare: Din ce data poate intra sotul in concediu avand in vedere ca eu nu beneficiez de concediu prenatal si/sau postnatal sau de indemnizatie de maternitate.
Mentionez ca datorita dificultatilor financiare a firmei la care lucrez voi intra in somaj ( firma a intrat in procedura de faliment).
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 13:14, 2 Februarie 2010
Sotul poate intra in CIC in ziua nasterii copilului.

Cand sunteti in somaj puteti intra in concediu pre-postnatal. S-ar putea sa fie avantajos pentru dvs atat financiar cat si prin suspendarea somajului pe aceasta perioada si reluarea acestuia la finalizarea concediului medical. Astfel veti prelungi perioada in care aveti venituri si sunteti asigurata cu 126 de zile.
Sotul intra in CIC cu data nasterii copilului chiar daca dvs sunteti in concediu medical de lauzie.

Nastere usoara si copil sanatos!
Va multumesc pentru informatii !
Citisem undeva ca daca intru in concediu de lauzie tatal va beneficia de concediu si indemnizatie abia dupa cele 42 zile de lauzie.
Conform prevederilor OUG 148/2005 rep., drepturile reprezentând indemnizaţie/stimulent se cuvin şi se plătesc:

- Începînd cu ziua următoare celei în care încetează conform legii concediul şi indemnizaţia de maternitate (minim 42 zile calendaristice de la data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.
- Începând cu data naşterii copilului, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile legale pentru acordarea concediului şi indemnizaţiei aferente, dacă cererea este depusă în termen de 60 zile lucrătoare de la acea dată.
- Începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau plasamentului în regim de urgenţă, dacă cererea este depusă în termen de 60 zile lucrătoare de la acea dată.
- De la data depunerii cererii în celelalte cazuri.

Sotul dvs nu poate intra in postnatal. Nu conteaza daca dvs sunteti in concediu sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie depus dosarul pentru cic simonau simonau Buna ziua! Am intrat in concediu de maternitate(prenatal) la 1 august 2010,am nascut in data 16 septembrie 2010, am continuat cu postnatalul pana in 30 ... (vezi toată discuția)
Somaj si concediu crestere copil pana la 2 ani bioanad bioanad Buna ziua! Ma aflu in saptamana 33 de sarcina, termenul aproximativ pentru nastere fiind 12 septembrie 2010. Am o vechime in munca de 3 ani iar momentan sotul ... (vezi toată discuția)
Data intrare in cic ALINAfenesan ALINAfenesan Buna seara, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie. Sunt insarcinata si am intrat in concediu de maternitate cu data de 12.07. Urmeaza sa nasc undeva ... (vezi toată discuția)