avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cand trebuie depus dosarul pentru CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cand trebuie depus dosarul pentru CIC

Buna ziua!
Am intrat in concediu de maternitate(prenatal) la 1 august 2010,am nascut in data 16 septembrie 2010, am continuat cu postnatalul pana in 30 noiembrie, cand sau incheiat cele 122 zile de concediu de maternitate. Imi depun dosarul zile acestea in decembrie dosarul pentru CiC, e bine? Citisem pe un forum ca ar trebui depus in 60 de zile de l terminare concediului de maternitate. Este in regula???
Multumesc fff mult.
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 20:41, 12 Decembrie 2010
Buna ziua. Va puteti depune dosarul incepand cu a 43- zi dupa nastere, deoarece sunteti obligata sa stati 42 zile in concediu maternal dupa nastere.
Conform prevederilor OUG 148/2005 rep., drepturile reprezentând indemnizaţie/stimulent se cuvin şi se plătesc:

* Începînd cu ziua următoare celei în care încetează conform legii concediul şi indemnizaţia de maternitate (minim 42 zile calendaristice de la data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.
* Începând cu data naşterii copilului, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile legale pentru acordarea concediului şi indemnizaţiei aferente, dacă cererea este depusă în termen de 60 zile lucrătoare de la acea dată.
* Începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau plasamentului în regim de urgenţă, dacă cererea este depusă în termen de 60 zile lucrătoare de la acea dată.
* De la data depunerii cererii în celelalte cazuri.
Deci, in cazul dvs, consider ca e in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata in concediu crestere copil si beneficiar al indemnizatiei TRamona TRamona Buna ziua! Am hotarat cu sotul ca acesta sa intre in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului si sa beneficieze de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Data intrare in cic ALINAfenesan ALINAfenesan Buna seara, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie. Sunt insarcinata si am intrat in concediu de maternitate cu data de 12.07. Urmeaza sa nasc undeva ... (vezi toată discuția)
Bună ziua? AndraDeea AndraDeea Am și eu o întrebare. Am născut pe 11 iunie și vreau sa aplic pentru indemnizația copilului. Am alese sa nasc în Anglia dar problema este ca nu pot ... (vezi toată discuția)