avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua?

Am și eu o întrebare. Am născut pe 11 iunie și vreau sa aplic pentru indemnizația copilului. Am alese sa nasc în Anglia dar problema este ca nu pot ajunge imediat în tara sa bag dosarul de indemnizație. Am înțeles ca se poate aplica după 42 de zile de la naștere dar nu știu dacă exista după alea 42 de zile o data maxima sau pot oricând. Eu pot ajunge în tara la sfârșitul lui august. Mai pot aplica atunci sau pierd? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 18 Iunie 2017
OUG 111/2010
art.15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:

a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;

b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;

c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)-c).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pentru tata! Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, vin cu urmaoarea intrebare deoarece nu vad in lege o precizare clara asupa acestui aspect : - pot sa intru in luna de ccc pt tata in perioada ... (vezi toată discuția)
Cand pot solicita intrarea in ccc? magdalenar magdalenar am intrat in prenatal pe 1 noembrie,am nascut pe 19 decembrie. cind trebuie sa depun actele pentru post natal,si ce acte trebuie?multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie ionny-ionela ionny-ionela daca nu am luat concediul de sarcina si lauzie de cat 94 de zile le pot lua in continuare pe toate? daca da atunci cand depun actele de alocatie si ... (vezi toată discuția)