avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Data intrare in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Data intrare in CIC

Buna seara, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie.
Sunt insarcinata si am intrat in concediu de maternitate cu data de 12.07.
Urmeaza sa nasc undeva pe la mijlocul lui septembrie, dar am decis ca sotul sa intre in concediu de crestere a copilului pt 2 ani, eu urmand sa ma intorc la munca.

Intrebarea este, la ce data se poate depune dosarul pt indemnizatia de crestere a copilului - dosarul tatalui, (cumva dupa cele 42 de zile de lauzie? ).

daca sotul intra in cic eu am dreptul sa stau toate cele 126 zile de concediu acasa,urmand sa ma intorc la munca cand se termina acestea?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ALINAfenesan , utilizator 10:52, 14 August 2016
OUG 111/2010
art.15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;

b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;

c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)-c).

Asadar, tatal poate depune actele pentru indemnizatia CCC in termen de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate.
In completarea postarii de mai sus este si alin. (4) al aceluiasi articol - (
4) Pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), cererea şi documentele doveditoare se pot depune cu 30 de zile înainte de încetarea concediului de maternitate
.-, astfel, pentru a fi sigur de aprobarea concediului de crestere copil pana la terminarea concediului de maternitate, tatal poate depune cererea cu 30 de zile inainte de terminarea concediului de maternitate.
Cu privire la concediul de maternitate , acesta are 126 de zile care pot fi luate inainte sau dupa nasterea copilului dar obligatoriu 42 se iau dupa nastere.
va multumesc frumos pentru raspunsuri. o sa depunem dosarul cu 30 de zile inainte de finalizarea concediului de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pentru indemnizatie crestere copil toy_story toy_story Buna ziua, Doresc sa imi iau concediul de maternitate de 126 zile dupa nasterea copilului. In acest caz, pana cand pot depune cerere pentru ICC? Exista un ... (vezi toată discuția)
In ce termen trebuie depusa cererea pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului? Elena_76 Elena_76 Buna seara. Am urmatoarea situatie: Cele 126 de zile de concediu de maternitate se termina la data de 14.05.2012. Cand trebuie depusa cererea pentru acordarea ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ambii parinti CrissVoinescu CrissVoinescu Daca mama este in concediu postnatal( cele 126 de zile luate toate dupa nasterea copilului), cand poate tatal sa intre in concediu de crestere copil? Dupa cele ... (vezi toată discuția)