avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Completare adeverinta CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Completare adeverinta CIC

Buna seara,

Am urmatoarea situatia privind completarea unei adeverinte pt CIC:
- Data intrare in concediu de maternitate 15.09.2010. Concediul de maternitate 126 zile se incheie in 21.01.2011
- Data nasterii copilului 15.10.2010
Ce data se trece la data implinirii celor 42 zile de concediu de lauzie? 27.10.2010 sau 21.01.2011?
Cererea se depune dupa terminarea concediului de maternitate, adica dupa 21.01.2011 sau in maxim 2 luni de la data nasterii coplilului?
Concediul de crester copil se aproba cu data de 22.01.2011?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 20:12, 7 Noiembrie 2010
Se trece data cand la care se implinesc cele 42 zile obligatorii de lauzie (se calculeaza incepand cu data nasterii copilului).

Confrom art.10 lit.a din OUG nr.148/2005, indemnizatia pentru ingrijirea copilului se cuvine si se plateste incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata in concediu crestere copil si beneficiar al indemnizatiei TRamona TRamona Buna ziua! Am hotarat cu sotul ca acesta sa intre in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului si sa beneficieze de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Probleme indem crestere copil crisadi crisadi buna ziua Am o mamica care incepand cu 15.09.2010 a intrat in concediu de maternitate, a nascut pe 09.12.2010. Cand se implinesc cele 42 de zile de conc pt ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil pana la 2 ani in cazul tatalui GABRIELA_22 GABRIELA_22 Buna ziua, In cazul tatalui care vrea sa intre in concediul de crestere copil pana la 2 ani, puteti sa-mi spuneti ce \"calendar\" trebuie sa folosesc? In ... (vezi toată discuția)