avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

cate luni de munca trebuie sa aiba o viitoare mamica pentru a beneficia de concediu de crestere a copilului si a indemnizatiei de 85% din salariu si cum se calculeaza aceasta indemnizatie
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:33, 1 Martie 2010
X-(Pentru o viitoare mamica este bine sa cunoasteti CORECT termenii:

1-concediul de maternitate (prenta,postnatal) are dreptul la 126 zile ,calculul se face pe baza veniturilor realizate pe ultimile 6 luni aplicand 85% la media acestora

2-concediu CIC (crestere si ingrijire copil) pana la 2 ani se acorda evident,pana cand copilul implineste varsta de 2 ani si se calculeaza pe baza mediei veniturilor realizate pe 12 luni ,anterior datei nasterii copilului,aplicand 85 % asupra mediei sau 600 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate, cuantumul indemnizatiei pentru ccc corinamilitaru corinamilitaru lucrez la o firma din martie anul curent si as vrea sa ma lamuriti cu niste probleme: 1)vreau sa raman insarcinata si vreau sa stiu cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Prenatal - cat mai repede ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu crestere copil Chirasan Chirasan Buna ziua, Sunt in luna a 7-a de sarcina si as dori sa stiu cum se calculeaza valoarea indemnizatiei de crestere a copilului, daca doresc sa imi iau ... (vezi toată discuția)