avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil........
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil........

ma confrunt cu o noua situatie:
o salariata are concediu pt.crestere copil pana la data de 30.09.2008.intre timp a mai nascut un copil si doreste ca incepand cu data de 01.10.2008 sa intre in concediu pt crestere copil (al 2lea consecutiv)
intrebarea este: se poate acorda concediu in continuarea concediului initial, chiar daca salariata nu a lucrat deloc intre cele 2 sarcini??
multumesc
Cel mai recent răspuns: emilik , utilizator 17:26, 6 Octombrie 2008
Puteti sa va intoarceti la servici oricand doriti.
Termenul limita pana la care puteti sta in concediu pentru cresterea copilului este data la care copilul dvs implineste 2 ani. Dupa aceasta zi puteti sa reveniti la servici.
multumesc tare mult! si daca se prelungeste concediul pana la 3 ani,as putea beneficia si eu (mentionez ca sunt singurul parinte pt copilasul meu) sau doar mamicile de 2009? va multumesc si imi cer scuze pentru deranj!
Nu este niciun deranj, doamna.
Este foarte greu de presupus ceea ce va prevedea aceasta lege despre care faceti referire in mesaj. Din experienta, pot sa va spun ca noua lege va cuprinde si dispozitii referitoare la mamicile care se afla deja la data adoptarii acesteia in CIC.
am inteles! multumesc din suflet! acum asteptam aprobarea legii . o zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului COCKER COCKER Buna ziua! Am nascut in data de 09.08.2008, iar concediul de maternitate a fost pe periaoada 09.06.2008-30.09.2008. Pentru ca nu am putut sa las copilul cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil bebe 2 catalinaciobanu catalinaciobanu Buna ziua, Eu beneficiez in prezent de indemnizatie 85 % pt crestere copil ( am un baietel de 1 an si 9 luni ) si sunt insarcinata in 7 luni. Urmeaza sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ursu80 ursu80 cate luni de munca trebuie sa aiba o viitoare mamica pentru a beneficia de concediu de crestere a copilului si a indemnizatiei de 85% din salariu si cum se ... (vezi toată discuția)