avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere penala neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere penala neplata pensie alimentara

Ce consecinte va avea o plangere penala depusa de mine in cazul neprimirii a nici un leu din pensia alimentara datorata minorului care se afla in intretinerea mea ?Au trecut deja 8 luni de la data cand am introdus hotararea de divort si 5 luni de la pronuntarea divortului.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:07, 16 Februarie 2011
Una din consecinte este si aceea pe care o asteptati. Sa va plateasca suma restanta si apoi sa va retrageti plangerea. Daca nu plateste, desi are posibilitati materiale, dosarul isi urmeaza cursul: parchet - instanta.
Ati incercat si varianta punerii in executare a hotararii prin care a fost stabilita pensia de intretinere?
Tatal minorului poate fi executat imobiliar, mobiliar, cont , venit dupa caz.
Pentru ca in principiu solutionarea plangerii penale pentru abandon de familie dureaza si uneori se poate solda fara nici un rezultat ( in functie evident de situatie), ori interesul dvs. este sa recuperati cat mai repede suma restanta necesara intretinerii minorului.
Revin:- vad ca intr-un alt topic intitulat recurs ( din 13 febr.) spuneti ca va aflati in apel cu dosarul pentru ca fostul sot a declarat apel ( nu e clar apel sau recurs).
Pana cand hotararea nu va fi definitiva si irevocabila nu veti putea pune in executare hotararea .
De asemenea , aceeasi situatie si in cazul plangerii penale pentru abandon de familie-plangerea poate fi formulata dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotaratii de divort si dupa alte 2 luni consecutive de neplata.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare de catre tata Cocollino Cocollino Buna ziua, Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. Tatal ei nu mi-a platit nici un leu din pensia ... (vezi toată discuția)
va rog cum e cu partajul???? lery lery eu am fost casatorita 8 ani am un copil de 7 ani si cand am divortat nu am luat nimic din casa am lasat totul acolo multe sunt pe numele meu si el nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara laurali laurali Buna seara, In urma divortului instanta a stabilit o pensie alimentara pentru copil, pensie pe care tatal refuza sa ne-o dea pe motiv ca decizia inca nu ... (vezi toată discuția)