avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala RCA

Buna ziua. Am si eu o dilema. Am avut un accident rutier din care masina mea a iesit cam sifonata. Precizez ca detin un Opel Tigra din 1999. Am fost la asigurarea celui vinovat respectiv EUROINS si cand a vazut P.V. de la politie a zis ca este posibil sa imi dea dauna totala. Acum problema mea si intrebarea este ce bani ar trebui sa iau in cazul daunei totale in conditiile in care o masina ca a mea se vinde cam la 2500 euro. Va multumesc anticipat:thumbup:
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:48, 16 Februarie 2011
Se face in baza catalogului Schwacke . De obicei valoarea reala de piata este mai mare decat suma care reiese din catalog iar din suma respectiva se mai scade 15% pt epava...deci dupa parerea mea vreo 1200 euro.
In conditiile de fata in ceea ce priveste taxa auto....cu 1000 iti aducu alta din Germanica si faci ''recarosare'' in ideea in care sa nu mai platesti taxa.


Succes
Hmm...interesant. Ideea este ca am un prieten cu un Opel din 1993 si lui i-a dat despagubire 2700 euro. Si cam cum as putea sa vad si eu valoarea masinii in catalogul respectiv pt ca masina avea toate dotarile?
Cei 15% din mesajul anterior sunt de fapt 25% iar cei 1200 nu pot fi luati in considerare atata timp cat nu se cunoaste valoarea de catalog pe baza datelor tehnice exacte ale autovehiculului,motorizarea plus optiunile, plus dotarile suplimentare existente.
Mergeti la un asigurator cu actele masinii si interesati-va cat v-ar costa o asigurare CASCO.Evaluarea masinii dv. se va face conform cataloagelor si veti obtine o valoare reala.Pentru siguranta, incercati la o alta agentie a aceluias asigurator .
multumesc pentru sfaturi...o sa incerc sa caut prin constanta sa vad care ar fi valoarea ei. Pentru ca mi se pare o suma mica 1200 euro. Atata timp cat perietenul respectiv a obtinut 2700 euro pe o masina din 1993 la care nici geamuri electrice si aer conditionat. Si care ar fi formula care se calculeaza ca sa obtii suma?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
lucitanase, utilizator
In functie de nr. km la bord, si motorizare, vatoarea minima de despagubire nu poate fi mai mica de 1600-1800 E.Valoarea reala se calculeaza conf.Anexa 3 la normele RCA aprobate prin Ord. CSA nr.5/2010

N.B. :DCa bonus: o valoare de nou ar putea fi in jur de 15000E
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Dauna totala mariaaaa mariaaaa buna , asigurarea mi-a dat dauna totala pt un vw passat din 2000 , suma la care ei mi-am evaluat masina este de aproximativ 2800E , nu prea imi comvine suna pe ... (vezi toată discuția)
Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)
Despăgubire rca, auto subevaluat. ce aș putea să fac într-o astfel de situație? adelin04 adelin04 buna seara. in data de 14 septembrie 2017 am avut un accident auto unde nu am fost de vina si sunt parte pagubita. masina mea a fost incadrata la dauna ... (vezi toată discuția)