avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FNUASS
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FNUASS

Buna ziua,
ce facem cu sumele de recuperat din FNUASS, pentru care nu am depus cerere in termen de 90 de zile si pe care nu pot sa le mai recuperez incepand cu ianuarie 2011?
Cel mai recent răspuns: ContSters166822 , utilizator 14:04, 18 Februarie 2011
Puteti deduce sumele din sumele de plata la FNUASS.
Nu se mai poate deduce din noua declaratie , ma refer la 112 .
Dupa lungi discutii pe la asistenta contribuabili pe la finante, s-ar parea ca se poate trece la contributie concedii datorata - deductibila si de plata zero.
La validare apare o eroare dar se poate salva di depune.
Nici cei de la finante nu stiu deznodamantul acelei erori pe viitor daca se va accepta sau nu.............
Multumesc, ma bucur sa aud asta pentru ca cei de la sanatate m-au trimis la finante iar

cei de la finante mi-au raspuns asa:

În conformitate cu prevederile art. 40 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificăăi prin Legea nr.399/2007, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum a fost modificat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 36/2010, indemnizaţiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era în drept să le solicite. Astfel, de la momentul intrării în vigoare a OUG nr. 36/2010, angajatorii nu mai pot solicita, respectiv, nu mai pot recupera din contribuţia datorată în luna de raportare, sume reprezentând indemnizaţii plătite de către aceştia asiguraţilor, care depăăşesc suma contribuţiilor datorate, dacă este depăşit termenul de 90 de zile de la data la care era în drept să le solicite/recupereze.
De asemenea, art. 38 alin. (2) din OUG nr. 158/2005 a fost modificat prin OUG nr. 117/2010 şi începând cu ianuarie 2011 sumele reprezentând indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate,achitate de angajator asiguraţilor salariaţi, care depăsesc contribuţia datorată în luna de raportare, nu se mai pot recupera din contribuţiile datorate în viitor, ci numai prin cerere de restituire depusă la casa de asigurări de sănătate.

Da stiu si eu textul legii, eu v-am spus ce s-a discutat dupa indelungi intrebari .................................

Alte discuții în legătură

Problema fnuass de recuperat in d.112 camicami camicami Buna tuturor, Am de recuperat (prin compensare ptr.ca nu am depus cerere la Sanatate ptr.restituire) sume de la FNUASS. In D.112 ,dupa completare, nu tine ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume de la fnuass - oug nr. 36/2010 tamina tamina Buna ziua, dragi colegi de forum.. Va prezint adresa pe care am trimis-o CNAS privind termenul de prescriptie al indemnizatiilor platite de angajator si ... (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie de cm de la fnuas Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Va rog sa imi enumerati care sunt cazurile in care un angajator poate sa-si recupereze indemnizatii de concediu medical. Sunt noua in domeniul ... (vezi toată discuția)