avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... am deschis dosarul de dauna pentru vat corporala ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

am deschis dosarul de dauna pentru vat corporala accident auto can cad dureazasolutionarea

am avut un accident auto sunt parte vatamata am 18 zile iml am ramas cu un semn an frunte azi am deschis dosarul de dauna pentru vatamare corporala dar cu antarziere accidentul aavut loc an iunie 2010 eu iam dat an judecata sa anceput urmarirea penala a vinovatului dar nu am fost la nici o instanta anca am o antrebare cam cat dureazaacest dosar si cum se procedeaza ati ofera ei o suma sau te antreaba pe tine si seajunge la o antelegere cum se procedeaza si cam ce suma sa cer ca sa pot obtine ceva eu pana acum am platit spitalizarea14milioane vechi si cutot cu iml am ajuns la 20 cam cat sa cer si cam cat pot obtine
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:56, 16 Februarie 2011
Buna ziua,
trebuie sa cereti daune atat vinovatului dar si societatii de asigurari a acestuia. cereti daune materiale ( spitalizare, medicamente etc. - trebuie dovezi acte) si daune morale pe care le apreciati. daca va constituiti parte civila in procesul penal nu platiti taxe de timbru. daca cereti daune pe civil veti plati taxe la valoarea pe care o cereti.
eu am antrebat alceva domnule mihail am dat an judecata atatvinovatul cat si asigurariledar eu am vrut sa stiu cum e cu dosarul de dauna daca doriti sa ami dati o parere dea dumneavoastra va multumesc anticipat
Dosarul de dauna va dura ceva mai mult de 1 an in instanta, vor trebui expertize, audieri martori. in general firmele de asigurari incearca sa nu plateasca nimic, iar daca primiti se acorda doar sume modeste. Totusi incercati sa va prezentati la instanta si sa urmariti procesul pentru ca altfel nu veti obtine nimic.
EU ANCERC SA REZOLV FARA INSTANTA AM FOST LA ASIGURARI SI AM DESCHIS DOSARUL DE DAUNA AVOCATUL MEU A DESCHIS PROCES AMPOTRIVA VINOVATULUISI A ASIGURARI AM LA DOSAR TOATE EXPERTIZELE FACUTE DAR NU AM FOST LA NICI O INSTANTA ANCA .SA ANCEPUT URMARIREA PENALA A VINOVATULUI .EU AM FOST LA ASIGURARI DIN PROPRIE INITIATIVA PENTRU CA MAM SATURAT SA TOT ASTEPT SA ANCEAPA PROCESUL SI VREAU SA VAD CAM CAT AMI OFERA EI SI CE TREBUIE SA FAC AN CONTINUARE
Ati procedat corect, puteti solicita plata daunei , negociind cu asiguratorul asistat de avocat, si poate si primiti si despagubiri pe baza angajamentului de returnare in caz de stabilire a nevinovatiei faptuitorului in instanta(greu de presupus, dar asa este procedura stabilita de norme ).

:offtopic: Cine v-a suparat de scrieti cu majuscule?

Alte discuții în legătură

De ce ? gilcrist1977 gilcrist1977 am vorbit azi cu inspectorul de daune si mia zis ca acum trebuiesa astept sase prezinte la asigurari persoana care a produs accidentul .Amfost antrebat daca ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac o cerere de despagubiri virgilctgil virgilctgil an sfarsit dupa doi ani se pare ca scap de chin.AN iunie 2010 am avut un accident de circulatie eu fiind pasager masina a avut dauna totala si an cateva luni ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o copie dupa dosar gilcrist1977 gilcrist1977 am avut un accident auto am fost parte vatamata si as dori sa iau o copie dupa dosarul meu care se afla la politie la cercetari penale mie nu miau dat nici ... (vezi toată discuția)