avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale diurna administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

diurna administrator

Buna ziua,
Diurna acordata unui administrator este deductibila la calculul impozitului pe profit? Administratorul nu are contract de munca.

Multumesc1
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:37, 9 Mai 2008
Andi24 a scris:

Buna ziua,
Diurna acordata unui administrator este deductibila la calculul impozitului pe profit? Administratorul nu are contract de munca.

Multumesc1


Nu este deductibila .
In cazul administratorilor societatii si a salariatilor cheltuielile de transport si cazare in tara si in strainatate in cazul in care contribuabilul realizeaza profit in exercitiul curent si/sau din anii precedenti reprezinta o cheltuiala deductibile indiferent de nivelul acestora daca evident sunt justificate cu documente. Asadar pentru aceste categorii de persoane pot fi asigurate conditii de cazare indiferent de clasificarea unitatilor de cazare. In schimb, daca indemnizatia de delegare sau de detasare si diurna sunt venituri neimpozabile in cazul salariatilor nu acelasi lucru se intampla daca beneficiarul este doar administrator al societatii fara a avea calitatea de angajat. In acest caz venitul va fi impozabil si va fi asimilat cu salariul in vederea impunerii. Aceasta desi potrivit art. 21 alin. (2) lit. e) cheltuielile de transport si cazare in tara si in strainatate efectuate de catre salariati si administratori sunt fara distinctie intre aceste categorii cheltuieli deductibile.

In ceea ce priveste incasarea vreunor venituri de aceasta natura ori suportarea de catre societate a unor cheltuieli care ii privesc pe asociati (patroni) acestea vor fi concomitent considerate venituri impozabile asimilate dividendului potrivit art. 7 pct. 12 alin. 2) din Codul fiscal, respectiv cheltuieli nedeductibile in temeiul art. 21 alin. (4) lit. e) din Codul fiscal.


Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate combustibil lylyan lylyan Daca administratorul societatii este austriac, cf ordin deplasare extern ,daca este trecut combustibilul si taxele de autostrada externe - sunt chelt ... (vezi toată discuția)
Delegatii;cazare baltazar baltazar Sunt legale cheltuielile cu cazarea (la hotel) neinsotite de o delegatie? Eu cred ca nu,dar "seful" ma contrazice si "umple "actele fiecarei luni cu astfel de ... (vezi toată discuția)
Administrator fara contract de munca Gyongyos Gyongyos Buna seara! seful meu este asociat si administrator(apare in Act Constitutiv), dar nu are contract de munca.pot sa deduc cheltuielile de transport si de ... (vezi toată discuția)