avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune morale

cum pot afla sigur daca am daune morale de platit
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:13, 17 Februarie 2011
Daca partea vatamata nu s-a constituit in parte civila vatamata moral nu sunteti obligat la daune morale..
Daca exista o hotarare judecatoreasca in cauza,din cuprinsul acesteia.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
exista o hotarare an care ma obliga la daune dar,partea vatamata nu s-a constituit an parte civila, asta a fost an anul 2004, acum doresc sa fac reabilitarea oare o sa am probleme?Mentionez nu am primit nici o citatie nimic de atunci care sa ma atentioneze ptr. plata sau chemare la judecatorie in legatura cu dauna
scrie asa in bazaart.17,14,346C.p,p.rap.la art.998c.civil obliga inculpatul la plata in favoarea partii vatamate .

ART. 137-Cod Penal-atentie la lit.d .si ultimul alin.

Condiţiile reabilitării judecătoreşti
Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:
a) nu a suferit o nouă condamnare în intervalul prevăzut în art. 135;
b) îşi are asigurată existenţa prin muncă sau prin alte mijloace oneste, precum şi în cazul când are vârsta de a fi pensionat sau este incapabil de muncă;
c) a avut o bună conduită;
d) a achitat în întregime cheltuielile de judecată şi despăgubirile civile la plata cărora a fost obligat, afară de cazul când partea vătămată a renunţat la despăgubiri, sau când instanţa constată că cel condamnat şi-a îndeplinit în mod regulat obligaţiile privitoare la dispoziţiile civile din hotărârea de condamnare.
Când instanţa constată că nu este îndeplinită condiţia de la lit. d), dar aceasta nu se datoreşte relei-voinţe a condamnatului, poate dispune reabilitarea.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar florinvtrifan florinvtrifan ma afecteaza cazierul la sc de soferi? am fost condamnat cu executare in \\"98 la 4 ani ,am fost eliberat conditionat pt buna purtare si nu am nici o ... (vezi toată discuția)
Reabilitare problematica sim_ruxandra12 sim_ruxandra12 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire: unchiul meu a fost condamnat in 89 la pedeapsa de 1 an inchisoare si obligat sa plateasca victimelor si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare mustata191 mustata191 am executat 9 ani dintro condamnare de 12 ani/ mam eliberat an 2006 /15 august (vezi toată discuția)