avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

am executat 9 ani dintro condamnare de 12 ani/ mam eliberat an 2006 /15 august
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:10, 22 August 2011
In 2009 pedeapsa dvs. a fost ca si executata,daca ati indeplinit conditiile in termenul de incercare . De la acel moment a inceput sa curga termenul de reabilitare, care este cam marisor, adica , pedeapsa aplicata fiind mai mare de 10 ani, termenul de reabilitare este de 7 ani plus jumatate din pedeapsa aplicata ,adica vreo13 ani.
Veti putea solicita reabilitarea judecatoreasca dupa un termen de 13 ani ( 7 ani +6 ani) de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale.
De asemenea pentru a putea fi reabilitat pe cale judecatoreasca va trebui sa indepliniti conditiile prev de art 137 c.pen.
Conditiile reabilitarii judecatoresti
Cererea de reabilitare judecatoreasca se admite daca cel condamnat intruneste urmatoarele conditii:

a) nu a suferit o noua condamnare in intervalul prevazut de art. 135;

b) isi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste, precum si in cazul cand are varsta de a fi pensionat sau este incapabil de munca;

c) a avut o buna conduita;

d) a achitat in ntregime cheltuielile de judecata si despagubirile civile la plata carora a fost obligat, afara de cazul cand partea vatamata renuntat la despagubiri, sau cand instanta constatat ca cel condamnat si-a indeplinit in mod regulat obligatiile privitoare la dispozitiile civile din hotararea de condamnare.

Cand instanta constatat ca nu este indeplinita conditia de la lit. d), dar aceasta nu se datoreste relei-vointe a condamnatului, poate dispune reabilitarea.

Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal, cazier "curat" George_m_45 George_m_45 in anul 2008 am terminat de executat o pedeapsa de 2 ani pentru o infractiune economica. dupa cat timp o sa am cazier curat, sau ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Condamnat la o ped.de 7 ani cu executare- cand se poate reabilita? uzzy_contele uzzy_contele Condamnat la 7 ani inchisoare cu executare. data arestarii :05.12.2005 eliberat conditionat in luna martie 2010, dupa executarea a 4ani si 4 luni din ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea silvano_pirvulescu silvano_pirvulescu Buna ziua doresc sa imi da-ti si mie cateva informatii privind etapele reabilitari Am fost condamnat la 7 ani inchisoare prin sent.pen 25/15.1995 si ... (vezi toată discuția)