avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces verbal+taierea din tichetele de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces verbal+taierea din tichetele de masa

Lucrez la o firma de productie componente auto germano-romana.De vreo doua luni,toti cei cara au o functie mai mare decat muncitorii(sefi de tura,sefi de sectie,ingineri,etc)au inceput sa faca procese verbale cu taieri de tichete de masa abuziv(din orice motiv sau tot ce nu le convine lor).In aceasta firma lucreaza si liderii de sindicat,care ar trebui sa ne apere drepturile dar care semneaza tot ce li se pune in fata cu toate ca sunt in defavoarea muncitorilor.Liderii de sindicat spun ca nu sunt legale aceste sanctiuni,dar cu toate astea nu fac nimic.
Este legal ceea ce se intampla?Cine ne poate ajuta,cui sa ne adresam?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 19:40, 16 Februarie 2011
Puteti reclama aceste lucruri la Inspectoratul Teritorial de Munca. Aceasta institutie va fi obligata sa faca un set de cercetari la firma. Uneori, in urma acestor controale, se opresc abuzurile.
Daca problema persista, eu personal, v-as recomanda sa va adresati unui avocat din zona dumneavoastra. Desigur, sindicatul ar trebui sa fie primul care sa reactioneze, insa, din pacate, in practica, aflam ca de fapt sindicatul este doar... o forma fara fond...

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-ar interesa sa aflu dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care ma rugat sa va intreb urmatoarele 1. Are un coleg care in fiecare zi o semneaza in condica pe o doamna ( cu semnatura ei ) , ... (vezi toată discuția)
Probleme salariu si sporuri ContSters47148 ContSters47148 Salut, Sunt angajat la o firma cu peste 5000 angajati.Sediul central,este in Bucuresti,iar eu sunt din alt oras. O sa va povestesc toata problema ca sa ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedam ???examene pe posturi vacante in urma reorganizarii sau numirea de catre conducere a persoanelor pe care ei le doresc?? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua la noi la unitate se face reorganizare-pentru eficienta economica a activtatii s-au desfintat citeva posturi, s-au unit 2 servicii si s-a ... (vezi toată discuția)