avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pensie. E legala executarea?
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pensie. E legala executarea?

Buna ziua.Am nevoie de un sfat.In iulie 2007, am luat un imprumut de la un IFN ,din care am platit 6 rate( din 12).In 2009 (luna a7 a),instanta(din sectorul 4,unde aveam domiciliul candam luat creditul, ulterior mutandu-lin sect 5),a incuviintat executarea silita pe numele meu.In februarie 2011, se instituie poprire pe pensia sotului( eu nu am venituri).Se poate considera perimata executarea? E legala poprirea pt sot, daca pt el nu s-a cerut incuviintare? Este aplicabil art.389 C.proc.civ.?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 13:07, 17 Februarie 2011
executarea unei hotararri se face in termen de 3 ani de la data ramanerii definitive.
Este o hotarare de incuviintare a executarii silite a unuititlu executor.
Daca au continuat executarea silita sigur ca nu a inervenit perimarea- probabil ca au staruit in executare sau au avut vreun motiv de suspendare.
Banuiesc ca ati avut calitatea de coplatitor daca sunteti executat.
Da sotul a fost codebitor. Insa din 07.2009 cand s-a incuviintat executarea de catre instanta si pana in 02.2011 sunt mult mai mult de 6 luni, timp in care putea popri pensia sotului de multiple ori.De ce nu se poate considera perimata executarea daca executorul nu a popritin baza incuviintarii primite?
Face-ti contestatie la executarea silita cu suspendarea executarii silite daca puteti demonstra ca a intervenit perimarea.
Trebuie vazut dosarul de executare silita.

Alte discuții în legătură

Executare silita liliana elena liliana elena Am un titlu executoriu din 2005.Pana in anul 2008 cand intervenea prescriptia nu s-a mai intamplat nimic, dupa care executorul judecatoresc trimite o somatie ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silitã Dorisdi Dorisdi Buna ziua In anul 2008 am lua un credit de nevoi personale de la o banca. Am încetat sa mai achit ratele, iar in 29.11.2011 Tribunalul a încuviințarea ... (vezi toată discuția)
Prescriptie...sunt sanse? Dahrma Dahrma S-a primit imprumut o suma de bani pentru care s-a ipotecat un apartament in favoarea celui care a imprumutat banii (contract de garantie imobiliara cu titlu ... (vezi toată discuția)