Buna ziua.Am nevoie de un sfat.In iulie 2007, am luat un imprumut de la un IFN ,din care am platit 6 rate( din 12).In 2009 (luna a7 a),instanta(din sectorul 4,unde aveam domiciliul candam luat creditul, ulterior mutandu-lin sect 5),a incuviintat executarea silita pe numele meu.In februarie 2011, se instituie poprire pe pensia sotului( eu nu am venituri).Se poate considera perimata executarea? E legala poprirea pt sot, daca pt el nu s-a cerut incuviintare? Este aplicabil art.389 C.proc.civ.?
Daca au continuat executarea silita sigur ca nu a inervenit perimarea- probabil ca au staruit in executare sau au avut vreun motiv de suspendare.
Banuiesc ca ati avut calitatea de coplatitor daca sunteti executat.
Da sotul a fost codebitor. Insa din 07.2009 cand s-a incuviintat executarea de catre instanta si pana in 02.2011 sunt mult mai mult de 6 luni, timp in care putea popri pensia sotului de multiple ori.De ce nu se poate considera perimata executarea daca executorul nu a popritin baza incuviintarii primite?
Face-ti contestatie la executarea silita cu suspendarea executarii silite daca puteti demonstra ca a intervenit perimarea.
Trebuie vazut dosarul de executare silita.