avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare si salariu neacordate conform contractului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare si salariu neacordate conform contractului de munca

Buna ziua tuturor,
Ma aflu in momentul de fata intr-o situatie neplacuta cu fostul angajator pe care nici macar nu stiu cum as putea sa o rezolv si anume:
- data acordarii salariului este pe 10 ale fiecarei luni si cum eu am terminat azi ultima zi de preaviz mi s-a comunicat telefonic ca nu se stie cand mi se va acorda salariul aferent lunii ianuarie iar in ceea ce priveste drepturile salariale in urma lichidarii la fostul loc de munca mi s-a spus ca "vom vedea cum decurg incasarile si apoi iti vom plati banii". EXISTA cumva posibilitatea ca eu sa fac undeva vreo sesizare ca nu mi-am primit salariul si mai ales ce pot face in cazul in care nu imi voi primi la timp lichidarea? Nu cumva lichidarea are legatura si cu inchiderea cartii de munca, care mie imi trebuie la somaj impreuna cu nota de lichidare?
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns din punct de vedere legat vis a vis de situatia mai sus descrisa.
Multumesc anticipat,
Lacramioara T.
Cel mai recent răspuns: cane petruta , utilizator 18:06, 16 Februarie 2011
Lichidarea drepturilor salariale nu are nimic comun cu inchiderea cartii de munca care de altfel , de la 1 ian., nu se mai completeaza si trebuie sa o primiti inchisa cu 31 dec. Pentru a intra in posesia drepturilor salariale neachitate puteti face o sesizare la ITM, daca nu se rezolva chemati in judecata angajatorul. Termenul de prescriptie al dreptului este de 3 ani.
angajatorul probabil se bazeaza pe faptul ca nu o sa-l actionati i judecata deoarece ati pierde mult timp si bani si de aceea procedeaza in acest fel.
cum inceteaza contractul de munca ?
cu acordul partilor ?
ati pierde mult timp si bani

Pentru a-ti fi respectat un drept nimic nu este prea mult.
Litigiile de munca sunt scutite de taxa de timbru. Cheltuieli cu onorariul unui avocat pot fi recuperate de la angajator sub forma cheltuielilor de judecata.
Este un lucru bun ca se poate apela la instanta , insa:
Actionezi in judecata angajatorul, bun, platesti avocatul ca iti depune dosarul sa te reprezinta, i se comunica angajatorului acest lucru si data primei infatisari, angajatorul are drept sa amane procesul pana la o alta infatisare, mai trece o luna sau 2, bun, alta infatisare, se prezinta angajatorul sau nu , se judeca in lipsa se stabileste expertiza contabila, alti bani ,eheh dar se merita. Se merita si nu se merita. Sper sa nu ai soarta mea. Sa ai un angajator mai special. Si eu am avut unul la fel era painea lui D-zeu pana s-a facut frate cu draq. (imi cer scuze #-o).
Eu m-am judecat cu fostul meu angajator 2 ani pt. neplata salariilor pe 6 luni, nu s-a prezentat la nici o infatisare, am castigat. Am depus dosar de expertiza contabila, Nu a avut ce sa-i ia. Acum e in lichidare s-a lasat firma asta (in care eram eu angajata si pe care am chemat-o in instanta) decat cu datorii fara nici un activ in prezent isi desfasoara activitatea pe o alta societate bine merci fara nici o problema (momentam am contractul suspendat sunt in CCC ).

cane petruta a scris:
Am depus dosar de expertiza contabila,

Imi cer scuze pentru formularea gresita .
Am depus dosar de executare silita.

Alte discuții în legătură

Preaviz-lichidare gratyela gratyela Buna ziua...la data de 02.04 2012 mi s-a in tocmit contract de munca,iar la data de 11.08 2012,sunt anuntata verbal apoi in scris ca, inceteaza contractul in ... (vezi toată discuția)
Neplata drepturi salariale blindguardian blindguardian Am fost angajat aproximativ un an la o firma, in functie de conducere. Din cauza divergentelor repetate cu asociatul unic, in luna iulie mi-am depus demisia cu ... (vezi toată discuția)
Recuperarea drepturilor salariale 87mga 87mga pe luna a VIII-a s-a primit jumatate din salar si de atunci nimic, este o intreprindere de productie, patronii ne-au promis ca din vinzarea produsului finit ... (vezi toată discuția)