avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Firma cesioneaza drepturile de folosinta unei persoane ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Firma cesioneaza drepturile de folosinta unei persoane fizice

Firma cesioneaza drepturile de folosinta a unui site unei persoane fizice. Poate persoana fizica sa vanda unei alte persoane (fie ea fizica sau juridica) siteul respectiv, iclusiv drepturile de folosinta?
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 20:26, 16 Februarie 2011
depinde:
a) Cesiunea exclusiva - caracterul exclusiv al cesiunii trebuie sa fie expres prevazut in contract

In aceasta situatie, insusi titularul dreptului de autor, nu mai poate utiliza opera in modalitatile, pe tritoriul si pe termenul convenite cu cesionarul. De asemenea, nu mai poate nici sa transmita dreptul respectiv unei alte persoane.

b) Cesiunea neexclusiva - titularul dreptului de autor poate utiliza el insusi opera si poate transmite dreptul neexclusiv si altor persoane

Cesionarul neexclusiv nu poate ceda dreptul sau unei alte persoane decat cu consimtamantul expres al cedentului


informatii extrase de pe: www.avocatnet.ro/content/art...
Avocat Gabriela Buzea
Cabinet de Avocat" Gabriela Buzea" - Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pt confectionare de accesorii Li_Ra Li_Ra Confectionez accesorii (cercei, bratari, coliere) si o prietena care are un magazin vrea sa le vanda in magazinul ei, insa nu stiu care este calea legala. ... (vezi toată discuția)
Durata contractului de cesiune a dreptului de autor fabiboti fabiboti Buna ziua, As avea si eu o problema, daca mi-ar putea spune cineva pe ce durata se poate incheia contractul de cesiune a dreptului de autor? Daca se poate ... (vezi toată discuția)