salut , in urma cu o luna un prieten de al meu a fost atacat de catre 4 oameni , el a deschis un dosar penal si a dat in urmari pe oameni aceia ! ieri am primit in casuta postala chemare de catre politie pentru un proces penal si ca sa ma prezint ca martor pentru prietenul meu...eu nu am 18 ani si sunt minor si parinti mei nu sunt de acord sa fac acest lucru , si am auzit ca sunt OBLIGAT sa fac acest lucru si daca nu o voi face voi primi o amenda intre 2-20 milioane lei ! va cer ajutorul urgent pt ca acest proces va avea loc maine si imi trebe informati pe ziua de azi multumesc frumos
In conformitate cu disp.art.81 c.pr.pen minorul ,pana la varsta de 14 ani este audiat in prezenta "unuiia dintre parinti,ori a tutorelui sau a persoanei careia ii este incredintat minorul spre crestere si educare"
Fiind trecut de aceasta varsta,respectivul minor este audiat ca si oricare alt martor.
Deci,maine va veti prezenta la acest proces,avand asupra dvs.cartea de identitate si veti arata politiei tot ceea ce cunoasteti cu privire la aceste aspecte,fara a omite nimic din ceea ce stiti.Daca nu va prezentati,veti fi amendat,si la urmatorul termen veti fi adus la politie cu mandat de aducere.
parinti mei si eu nu suntem de acord cu acest lucru pentru ca cred ca in vitor voi avea probleme cu mafioti care or atacat pe prietenul meu ma vor urmari si vor avea tentative de agresiune asupra mea , vreau sa stiu daca chiar este OBLIGAT sa ma duc (cu toate ca numi doresc asta , pentru ca mie frica) si de ce nu am dreptul ca un om sa spun nu si sa nu maduc ....! dc sunt obligat? dc voi primi amenda? eu nu am drepturi?