avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... societati comerciale .
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

societati comerciale .

Astazi am cesionat partile sociale la o societate comerciala .De maine care mai este raspunderea mea asupra acestei societati comerciale .S-a scimbat si administratorul .
Cel mai recent răspuns: Adelina Motoi , Avocat 11:25, 17 Februarie 2011
Ati cesionat unui asociat existent sau unei terte persoane? Ati depus actele spre publicare la Monitorul Oficial in prima etapa sau acum s-a realizat etapa a doua cu inregistrarea cesiunii propriu-zise? Trebui mai multe elemente pentru un raspuns concret.
s-a finalizat cu raportarea preluri de catre o alta persoana .El este inregistrat la orc ca actionar si administrator
Regula este ca fiecare administrator sa raspunda pentru durata mandatului sau, dar am vazut si acte in care noul administrator a semnat ca a luat la cunostinta de activul si pasivul societatii. In aceste cazuri sunt instante care tin cont de aceasta hotarare.
In cazul in care sa presupunem ca firma ar intra in insolventa si ar fi angajata raspunderea administratorului, atunci daca prin faptele dvs. a fost provocat falimentul societatii, dvs. raspundeti.
Daca firma a intrat in faliment provocat de noul administrator, dvs. nu veti raspunde.
Raspunderea este personala.
Fiecare raspunde pentru faptele personale, nu pentru faptele altuia.
Daca in momentul in care ati cesionat firma nu avea datorii, nu aveti de ce sa va faceti probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare societate ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am un SC iar de la inceputul anului treaba pe domeniul meu de activitate merge foarte greu si vreau sa o cesionez unei terte persoane, in ... (vezi toată discuția)
Sume neclare ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)