avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare societate


Buna ziua,

Am un SC iar de la inceputul anului treaba pe domeniul meu de activitate merge foarte greu si vreau sa o cesionez unei terte persoane, in tot acest timp am acumulat datorii catre bugetul de stat in valaore de 12.000 ron compusa din 2 amenzi si lipsa fondurilor pentru plata doar pe ultimile 3 luni a impozitului forfetar, tva si salarii.
Inafara de acestea firma mai avea un credit luat din 2007 si unul in 2008 dar din care pana in prezent am reusit sa le platim total datorii 30.000 lei , acum cateva zile am primit somatii pentru plata darilor catre stat in caz contrar se specifica ca va fii introdusa procedura de faliment.
Prima intrebare ar fii cum pot afla sau de unde pot afla daca a fost introdusa procedura de faliment?
Pe langa aceasta acum 2 zile o printr-o persoana cunoscuta ma intalnesc cu o terta persoana fizica care este spune el este dispus sa cesioneze el firma din motive stiute numai de el si care pe mine sincer nu ma privesc, atunci eu i-am spus ca am datorii la stat si la banci el zice ca e de acord si asa si ca va da la notariat o declaratie prin care isi asuma el plata datoriilor, sa nu va mai plictisec voi formula intrebarea.
Este posibil asa ceva, care este ordinea documentelor ce documente trebuiesc intocmite si unde pentru acesiona legal acesata firma, este legala cesionarea unei firme cu datorii pentru ca nu vreau sa am probleme?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 19:33, 8 Septembrie 2009
1. Daca nu ati primit o cerer de chemare in judecata pentru decalrarea insolventei nu aveti de ce sa va faceti probleme.
2. Mergeti la notar face un contract de cesiune parti sociale.
3. Act aditional de cesionare totala si de retragere din functia de admnistrator, iar debitele si creantele oricum vor fi preluate de noul asociat.
4. Mergeti la ORC si inregistrati mentiunile.
Va multumesc mult pentru informatii.

O zii buan sa aveti.
Cesiunea ar fi posibilă. Ceea ce va urma ar trebui să vă dea de gîndit. Probabil că persoana care vrea să preia părţile sociale vă cere şi o sumă de bani pentru această cesiune. Mă apucă fiorii la gîndul că peste vreo două săptămîni veţi posta un nou topic în care ne veţi întreba ce e de făcut avînd în vedere faptul că cesionarul a dispărut fără a înregistra cesiunea la ORC şi că creditorii sunt în continuare pe capul dumneavoastră.

Ca să nu mai vorbesc despre faptul că în caz de faliment ar putea fi atrasă şi răspunderea dumneavoastră personală pentru acte sau fapte săvîrşite împotriva intereselor societăţii.
Si daca voi merge eu impreuna cu avocatul meu la ORC cu actul aditional de cesionare si cu contractul de cesiune facute la notar exemplarere care imi revin mie sa inregistrez cesionarea ar fii ok, el spunand ca va inregistra el aceste hartii dar vreau sa dorm linistit si voi face eu acest lucru sau avocatul meu.
Intradevar mi-a cerut o suma de bani un comision cum zice el care e cam mare parerea mea.
Ce parere aveti.

Va multumesc
Părerea mea este să o lăsaţi baltă. Pierdeţi vremea. Nu va accepta să înregistraţi dumneavoastră cesiunea. Pentru asta sunt gata să fac un pariu.

Expresia, cam neacademică, dar plină de miez, care ar putea caracteriza o astfel de afacere, este aceea de a lua ţeapă.

:bow:

Alte discuții în legătură

Cerere de antrenare a raspunderii patrimoniale ginan ginan Stimati Domni, Am nevoie de un sfat inante de a contacta un avocat In ce consta problema mea ,am detinut un srl care a inregistrat pierderi la stat ... (vezi toată discuția)
Cesiune neinregistrata la registru comertului popescu123 popescu123 Buna Ziua, In urma cu 6 ani am facut un act de cesiune parti sociale la un SRL catre asociatul meu de atunci, actul fiind inregistrat la un notar, nu si la ... (vezi toată discuția)
Cedare srl cu datorii cristinahajdu cristinahajdu Buna seara, Am nevoie de niste lamuriri daca ma poate ajuta cineva... Tatal meu are(a avut) o SRL(unic asociat)......anul trebut in septembrie a introdus in ... (vezi toată discuția)