avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale restituire taxa auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

restituire taxa auto

in noiembrie 2008 am achitat taxa de poluare pentru un autoturism(secon-hand) procurat din Germania.ma intereseaza daca exista posibilitatea sa-mi pot recupera contravaloarea taxei de la administratia financiara.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 20:39, 23 Februarie 2011
Exista aceasta posibilitate, dar impune efectuarea unei proceduri prealabile cu AFP dupa care actiune in instanta. Daca solutia va fi favorabila si dupa epuizarea caii de atac a recursului veti putea intra in posesia sumei achitate cu titlu de taxa de poluare.

Succes!
Ar mai exista aceasta posibilitate de recuperare si dupa pozitia exprimata de Ministrul Mediului in jurul datei de 11 feb 2011:

"Instantele nationale care au admis cererile de restituire a taxei de poluare pentru autovehicule pe motive de discriminare a legii au gresit, este concluzia avocatului Eleanor Sharpston, desemnat de catre Uniunea Europeana sa studieze hotararile preliminare formulate de catre completele de judecata din Romania.

Concluzia se regaseste intr-un document pus la dispozitia mass-media de catre Ministerul Mediului si Padurilor, joi, cu ocazia unei conferinte de presa sustinuta de catre ministrul Laszlo Borbely" ?

Binenteles pentru nivelul nov 2008 recuperararea taxei s-ar fi cerut tot pentru motive de discriminare, dar din aceasta frantura de comunicat nu reiese la ce stadiu al ordonantei 50/2008, modificata succesiv prin alte OUG, s-a referit oficialul european citat at cand a afirmat ca instantele ar fi gresit.

Multumesc
Ministrul face referire la solutia oferita de catre avocatul general in cauza C-402 la data de 27.01.2011, cauza aflata pe rolul Curtii Europene de Justitie. E interpretabil ce spune domnul ministru.

Puteti citi aici textul integral, cu precizarea pentru moderator ca nu incerc sa-mi fac reclama:

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa inmatriculare ionelazibi_94 ionelazibi_94 am citit prin articolele dumneavoastra si prin alte surse ca se poate recupera taxa de inmatriculare platita conform og 50/2008 prima varianta.eu am ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre noua lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ? Roland Mindrila Roland Mindrila Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost adoptata, potrivit biroului de presa al Camerei Deputatilor, cu 213 de voturi ... (vezi toată discuția)
Se vor mai castiga procesele avand ca obiect restituirea taxei de poluare in contextul noii legi de instituire a taxei? Leon24 Leon24 Pana la adoptarea Legii 9/2012 privind instituirea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule era de notorietate faptul ca in proportie de ... (vezi toată discuția)