avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \"In pronuntare\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"In pronuntare"

La ultimul termen in procesul de divort judecatoarea a spus "in pronuntare" ce inseamna, cat dureaza pana primesc ceva scris? se pronunta si asupra pensiei alimentare daca nu sa vb deloc de aceasta?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:39, 20 Februarie 2011
Judecatorul se pronunta numai asupra a ceea ce s-a cerut.
De regula, cand se cerere incredintarea minorului unuia dintre parinti, se cere si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere catre minor.
Daca copilul e major, trebuie sa faca personal cerere de obligare a parintelui la plata pensiei de intretinere.
In pronuntare, inseamna ca judecatorul se va pronunta in aceeasi zi daca timpul ii permite, in caz contrar va amana pronuntarea la o data ulterioara, iar hotararea se redacteaza in decurs de 30 de zile.
Instanta se pronunta in aceeasi zi, iar solutia o gasiti in ziua urmatoare in condica de sedinte la arhiva instantei sau pe portalul instantei respective.
Instanta poate amana pronuntarea maxim 7 zile , caz in care se va mentiona in condica de sedinte data in care a fost amanata pronuntarea.
Termenul de redactare al hotararii este de 30 de zile de la data pronuntarii, dupa care hotararea va fi comunicata partilor .
De la data comunicarii va curge termenul de apel de 30 de zile .
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Sa inteleg ca dupa 30 zile ne cheama iar la tribunal si daca nu sunt probleme dupa inca 30 de zile devine definitiva si irevocabila??? Daca intre timp am depus si cererea pentru partaj, acesta poate inainta pana se obtine hotararea de divort?
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
aft_adriana, utilizator
Nu, nu va mai cheama nimeni la instanta dupa 30 de zile ( si in alta ordine de idei, la tribunal nici nu ati ajuns, pentru ca v-ati judecat la judecatorie).
M-as bucura daca ati lectura cu mai multa atentie ce am scris si anume-termenul in care instanta redacteaza hotararea, adica o motiveaza, este de 30 de zile de la pronuntare, dupa care se comunica, iar de la comunicare aveti un termen de 30 de zile de apel.
In partaj, puteti inainta, insa depinde de instanta, pentru ca sunt instante care nu procedeaza nici macar la propunerea de probatorii daca nu se depune hotararea ramasa definitiva si irevocabila din divort, iar altele merg inainte cu partajul chiar daca nu se depune hotararea de divort de la inceput.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters175146 ContSters175146 am divortat de comun acord .,copii minori ramin la mine ,pensie alim ,schimbare nume in data de 16 03,in cit timp imi vine raspuns sau daca ma pot duce eu sa ... (vezi toată discuția)
Pronuntare elabina elabina Pe data de 3 iunie am avut ultimul proces pentru divort cu minori si a ramas in pronuntare.Sotul nu s-a prezentat la nici un termen si fetita locuieste cu ... (vezi toată discuția)
Divor adina111 adina111 Buna ziua. Am o nelamurire poate ma puteti ajuta. In luna sept. anul trecut am depus actele de divort., in ianuarie am avut prima infatisare iar ex-sotul ... (vezi toată discuția)