avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

Am lucrat in perioada de proba 4 zile. Perioada aceasta va fi trecuta ca vechime daca contractul individual de munca a fost inregistrat la I T M
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 17 Februarie 2011
Ar trebui sa constituie vechime, daca contractul de munca a fost inregistrat in REVISAL.
De la 01.01.2011, nu se mai inregistreaza la itm contractele doar in REVISAL.
Presupun ca pe perioada cand spuneti ca ati avut perioada e proba, contractul de munca era deja incheiat intre dvs si angajator.
Practica unor firme, incorecta de altfel, este sa "testeze" viitorul angajat cu cateva zile de " perioada de proba".
Aceasta practica, subliniez inca o data, nu este corecta; codul muncii reglementeaza perioada de proba ca fiind in cadrul unui CIM si, ca atare, constituie si vechime in munca.
Un viitor angajator va putea vedea ca am lucrat la firma respectiva acele 4 zile ? Chiar nu imi face placere sa trec in C V 4 zile de munca ca experienta
Viitorul angajator nu are acces la baza de date a fostului angajator. Cel putin Revisal-ul actual nu permite asa ceva. Viitorul angajator are o idee despre experienta dvs anterioara pe baza adeverintelor de munca / carnet de munca pe care le duceti , respectiv CV-ul depus.
Va sugerez sa luati adeverinta de vechime chiar si pentru acele 4 zile. Nu se stie nicodata cand aveti nevoie chiar si de o zi de vechime. :)
dancarbo a scris:

Am lucrat in perioada de proba 4 zile. Perioada aceasta va fi trecuta ca vechime daca contractul individual de munca a fost inregistrat la I T M

Perioada de probă constituie vechime în muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca neinregistrat in revisal danaflo danaflo Buna ziua. In perioada 08.2005-08.2006 am lucrat la o firma x, cu contract de munca, insa nu mi-au deschis carte de munca. La plecare, mi-au dat o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Situatie revisal - angajat nou drecredit drecredit Daca o firma a angajat incepand cu 01.02.2010 un nou salariat, dar in proba (5 zile - cf. legii), trebuia sa il bage si in REVISAL sau il baga la angajarea ... (vezi toată discuția)
Loc de munca nou catalinah catalinah Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca o firma la care te angajezi poate afla unde ai mai lucrat si daca ai lucrat si ce date de la ITM privin vechimea ta in ... (vezi toată discuția)