avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale afacerea nu mai merge,cum scap de firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

afacerea nu mai merge,cum scap de firma

Buna ziua tuturor,as dori si eu citeva lamuriri in legatura cu firma pe care o detin.
La ora actuala afacerea nu mai merge deloc,nici macar banii pe chirie nu ii scot[detin un magazin de imbracaminte,incaltaminte,maruntisuri] si ma gindeam sa o redresez cumva dar nu am bani,credit nu pot lua,un colaborator sau un sponsor nici atit nu am gasit,singura varianta este sa o inchid.Daca de-a lungul timpului am tot imprumutat firma din fonduri personale si nu i-am recuperat se poate spune ca firma are datorii.Ce trebuie sa fac ca sa o radiez fara probleme.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 18:14, 17 Februarie 2011
Cel mai indicat ar fi sa-i suspendati activitatea, ulterior o puteti reactiva.
iar daca totusi vreti sa lichidati afacerea va trebuii sa valorificati activele pe care societatea le are. conform egalitatilor contabile daca aveti imprumuturi asociat aveti un pasiv deci in corespondenta aveti un activ. acesta poate fi: stocuri, pierdere neacoperita mijloace fixe etc. cel mai bine ar fi sa mergeti la contabil si sa va spuna exact ce active aveti astfel incat sa puteti sti exact ce este de facut.
Suspendare activitate pe 3 ani sau dizolvare voluntara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala suspendata pe termen de 3 ani. consecinte daca ea nu este reactivata. Ioana-S Ioana-S Dupa cum se stie, acum 3 ani a existat o avalansa de suspendari de societati comerciale, datorita aparitiei acelui mult hulit si inutil impozit forfetar. In ... (vezi toată discuția)
Scoatere din cazierul fiscal lucianminea lucianminea Salutare forumisti ! Am cautat legea, am gasit-o, am citit-o, dar cei de la fisc nu par sa stie de aceste lucruri. Ma gindesc ca cineva cu experienta ma ... (vezi toată discuția)
Srl societate Ibanesti28 Ibanesti28 Se poate mentine activa o societate srl platitoare de tva ,adica se poate pastra RO -ul daca nu are activitate ,si ce costuri ar fi pentru aceasta anual ... (vezi toată discuția)