avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contracte comodate si pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contracte comodate si pfa

buna ziua,

intrebarea este daca si unde se inregistraza contractele comodate pentru spatiu si masina intre un srl si un pfa, si intre o persoana fizica si pfa. mentionez ca sunt pfa si doresc sa semnez aceste 2 contracte !

multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 16:56, 17 Februarie 2011
Nu trebuie inregistrate nicaieri, comodatul reprezinta cedarea folosintei cu titlu gratuit. Contractele le puteti redacta chiar dvs, nu aveti nevoie de notar.
multumesc pt raspuns.

si pe baza acestor contracte pot sa bag la cheltuieli de exemplu motorina si consumabilele pentru masina ?

sau in cazul comodatului pentru imobil cum pot sa bag o parte din facura de gaze de exemplu care sa zicem ca are o valoare de 500 ron / luna
Specificati in contractul de comodat cheltuielile pe care trebuie sa la suporte PFA-ul.
Pentru masina puteti deduce cheltuielile.

Pentru imobil se pot deduce cheltuieli proportional cu suprafata folosita pentru PFA prevedere care trebuie sa fie stipulata si in contractul de comodat.
Si pe 2011 cheltuielile cu carburantii nu sunt deductibile pentru transport persoane.
Eu cred ca merge si transportul de persoane, doar ca trebuie tinut cont de prevederile legii; ori in cazul PFA este clar ca este folosita corespunzator.

t) în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt
destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai
mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în
care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a
activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi
de recrutare a forţei de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare intreprindere individuala - cheltuieli deductibile mariams70 mariams70 Buna seara,mi-am infiintat de curand o intreprindere individuala,vreau sa stiu care e urmatorul pas ce trebuie facut. Daca profilul firmei este studiul opiniei ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pt autoturism iosifnagy iosifnagy Buna seara.Am un PFA.Recent am trecut de la norma la sistem real si am inteles ca pt a putea deconta combustibil este nevoie de un contract de comodat pt ... (vezi toată discuția)
Decontare bonuri benzina pfa carmen10 carmen10 Pentru un pfa- prtestari service calculatoare, platitor de tVA ,bonurile de benzina pentru o masina cumparata pe firma se pot deduce? (vezi toată discuția)