avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acordarea indemnizatiei de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acordarea indemnizatiei de crestere a copilului

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt insarcinata in 6 saptamani. Am lucrat din 16 iulie 2010 la o firma pana in 12 ianuarie 2011 si m-am reangajat la o alta firma din 2 februarie 2011. Am aceasta intrerupere de cotizare de19 zile. Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil daca am aceasta intrerupere, si daca nu se pot plati cumva aceste zile de intrerupere.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 17 Februarie 2011
Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi.
În calculul celor 12 luni se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului.

Atata timp cat in luna ianuarie ati realizat venituri (chiar daca sunt mai mici - 12 zile) si, de asemenea, incepand cu luna februarie realizati venituri, beneficiati de indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
lauraadriana, utilizator
OUG 11/2010
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
Va multumesc.
Ideea e ca in lege spune ca trebuie ca ceea fractiune de luna ca sa fie luata in considerare trebuie ca eu sa fi cotizat cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna.
Ori eu am efectuat din jumatatea de zile lucratoare (21 zile lucratoare in ianuarie, ) doar 7 zile.
Mai exista si o exceptie care zice ca se poate accepta ca o fractiune de luna sa fie constituita si din mai putine zile lucratoare.Sinu stiu daca eu ma incadrez sau nu in aceasta exceptie. In mod normal imi lipsesc 4 zile de cotizare pt a avea jumatate din zilele lucratoare.
1. Nu trebuia sa deschideti inca un topic cu aceeasi intrebare.
2. Ati primit deja raspunsurile si pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil anca84 anca84 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt insarcinata in 6 saptamani. Am lucrat din 16 iulie 2010 la o firma pana in 12 ianuarie 2011 si ... (vezi toată discuția)
Gravide nyikon_17 nyikon_17 Buna ziua, sotia mea nu a lucrat in ultimele 12 luni si deja e gravida in luna a 5-a, in scimb eu in ultimele 12 luni am o intrerupere de maxim 2 saptamani. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii kovrigal kovrigal Buna ziua, Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in cazul care am intrerupere in cartea de munca. Am lipsa in cartea de munca ... (vezi toată discuția)