otto2007 a scris:
Buna ziua,
Din practica dvs. , daca cauza s-a judecat in fond si decizia e in favoarea angajatului , ce poate castiga angajatorul in recurs in situatia in care s-au depus la dosar toate inscrisurile inclusiv expertiza pentru a calcula si stabili daca pretentiile angajatului sunt intemeiate?
Potrivit art.312 alin.1 C.proc.civ. , instanţa poate admite recursul, îl poate respinge sau anula ori poate constata perimarea lui.
De asemenea, instanţa de recurs se poate opri şi la soluţii care nu presupun examinarea „fondului” , cum ar fi : respingerea recursului ca inadmisibil , ca tardiv introdus , ca introdus de o persoană fără calitate , ca nesusţinut sau neavenit , anularea recursului ca netimbrat , ca neregulat introdus sau ca nemotivat, închiderea dosarului.
În situaţia în care instanţa de recurs apreciază că hotărârea atacată este legală, ea va respinge recursul ca nefondat , iar hotărârea atacată devine irevocabilă . Mai exact, această soluţie intervine când motivele invocate nu sunt întemeiate, când instanţa care a pronunţat hotărârea atacată a respectat şi a aplicat legea, a apreciat judicios situaţia de fapt, pe baza tuturor probelor necesare.
Potrivit art.312 alin.2 C.proc.civ., în caz de admitere a recursului, hotărârea atacată poate fi modificată sau casată, în tot sau în parte.