avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ceva provizoriu sau....nimic!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ceva provizoriu sau....nimic!

ante-contract provizoriu?
Ne-am cumparat o casa cu sotul meu,am platit-o cam jumate,cealalta jumatate mergem in rate pe 5 ani.Suneti-mi ce acte trebuie sa facem noi sau firma de la cine am cumparat casa ptr a nu sta 5 ani doar asa fara un act la mana,doar cu acele facturi de rate.
Mentionez ca achizitia casei este printr-o firma specializata de constructie,deci nu platim prin banca ratele,ci, direct la ei la contabilitate.In prezent am o promisiune de vanzare-cumparare,unde exista si acel scadentar ptr rate,dar nu la zii,constructia casei decalandu-se cu aprox. un an de zile.Deci ....ce ar trebui sa facem? ,sa le spunem?... sa fim si noi linistiti,este suficient aceea promisiune pe care o avem pe viitor,sau ma ajuta la ceva daca facem un precontract de vanzare-cumparare cu ei? ...pe care v-a trebui sa-l platesc mi-au spus(200 roni.)
Va multumesc mult.
Monica
Cel mai recent răspuns: Stoica Monica-Luminita , utilizator 11:00, 18 Februarie 2011
Sunteti intr-adevar promitent cumparator al imobilului. Daca ati stabilit un termen pentru incheierea contractului atunci trebuie sa respectati acest termen si pana atunci sa va achitati obligatiile, iar pe de alta parte constructorul sa-si indeplineasca obligatiile sale.
Promisiunea sinalagmatică de vânzare-cumpărare, fiind un contract ca oricare altul, i se aplică principiul forţei obligatorii care guvernează această materie, respectiv art.969 Cod civil.
Promisiunea de vanzare cumparare este un antecontract. Ca sa fiti linistiti asupra intepretarii obligatiilor partilor este bine sa consultati un avocat ca sa vada inscrisurile. Din ceea ce ati descris insa puteti sta linistiti insa o parere obiectiva nu se poate forma decat prin studierea promiesiunii de vanzare-cumparare pentru ca acolo pot fi inserate clauze carora sa nu le acordati importanta cuvenita si ele sa fie totusi importante.

Succes
Multumesc mult,am sa iau legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ante-contract provizoriu? Stoica Monica-Luminita Stoica Monica-Luminita Ne-am cumparat o casa cu sotul meu,am platit-o cam jumate,cealalta jumatate mergem in rate pe 5 ani.Suneti-mi ce acte trebuie sa facem noi sau firma de la cine ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare pritty pritty Buna ziua, Am si eu o intrebare \\"usturatoare \\", am facut o promisiune de vanzare cu un avans si restul de bani in rate . Daca cumparatorii nu-si respecta ... (vezi toată discuția)
Precontract aelemarac aelemarac Vanzarea unui teren cu achitarea unui procent din valoare la precontract in care sa se specifice un termen limita de achitare a intregii sume (dupa obtinerea ... (vezi toată discuția)