avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare

Buna ziua,

La o firma cu 2 salariati poate sa intocmeasca administratorul fisele de instruire privind securitatea si sanatatea in munca a angajatilor precum si fisele in domeniul situatiilor de urgenta?

Daca da, imi puteti da baza legala?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Cristina Vasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 19 Februarie 2011
NU, a se vedea legislatia in materie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
ContSters44758, utilizator
Interventie moderator:
:rtfm:
atticus:
Regulamentul forumului Avocatnet spune:
2.4. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei. Desigur ca, in mod inevitabil, raspunsurile vor contine o doza de subiectivism datorata interpretarii sau practicii proprii, insa ne-am dori sa nu sustii pozitii categorice fara sa aduci argumente in acest sens (de exemplu: „Cota de participare la profit a salariatilor este considerata venit asimilat salariului?” „Da” )


Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cristina Vasile a scris:

Buna ziua,

La o firma cu 2 salariati poate sa intocmeasca administratorul fisele de instruire privind securitatea si sanatatea in munca a angajatilor precum si fisele in domeniul situatiilor de urgenta?

Daca da, imi puteti da baza legala?

Multumesc anticipat!



Prin HG nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006 s-a modificat continutul art.16 care are acum următorul cuprins :
Art. 16. (1) În cazul întreprinderilor cu până la 9 lucrătoriinclusiv, angajatorul poate efectua activităţile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) activităţile desfăşurate în cadrul întreprinderii nu sunt dintre cele prevăzute în anexa nr. 5;
b) angajatorul îşi desfăşoară activitatea profesională în modefectiv şi cu regularitate în întreprindere şi/sau unitate;
c) angajatorul a urmat cel puţin un program de pregătire îndomeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată minimă de 40 de ore şi conţinutul prevăzut în anexa nr. 6 lit. A, fapt carese atestă printr-un document de absolvire a programului de pregătire.
(2) În situaţia în care nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la alin. (1), angajatorul trebuie să desemneze unul sau mai mulţilucrători ori poate organiza serviciul intern de prevenire şi protecţie şi/sau poate să apeleze la servicii externe, în condiţiileprezentelor norme metodologice.
(3) În cazul în care angajatorul/lucrătorii desemnaţi/serviciile interne de prevenire şi protecţie nu au capacităţile şi aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activităţilor de prevenire şi protecţie prevăzute la art. 15, angajatorul trebuie să apeleze la servicii externe pentru acele activităţi de prevenire şi protecţie pe care nu le poate desfăşura cu personalul propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii gabi.b gabi.b La o microintreprindere cu 3 salariati si obiect de activitate servicii informatice, ce presupune protectia muncii, ce fise trebuiesc facute si daca pot fi ... (vezi toată discuția)
Este legal ca o societate sa nu aiba niciun angajat cu norma intreaga? Andreea_81 Andreea_81 Este obligatoriu ca cel putin un angajat al unui SRL sa fie angajat cu norma intreaga? (vezi toată discuția)
Securitatea si sanatatea in munca dianacrisan dianacrisan Buna ziua, Am o intrebare daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Suntem o firma cu un singur angajat si as vrea sa stiu daca trebuie angajat cineva din ... (vezi toată discuția)