avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT

BENEFICIARUL UNUI TESTAMENT INCHEIAT IN IANUARIE 2006 ( LEGATAR UNIVERSAL ) , POATE CERE DUPA 2 ANI PUNEREA SUB INTERDICTIE A CELUI CARE I-A FACUT TESTAMENTUL ?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 20:56, 17 Februarie 2011
De putut cere se poate orice.... trebuie si admisa cererea. Daca are un interes din punct de vedere juridic atunci poate. E ruda, e intretinatorul persoanei care se solicita a fi pusa sub interdictie etc.
Da, fiindca testamentul, fiind un act mortis causa( pentru cauza de moarte), isi va produce efectele abia la decesul testatorului.
La decxhiderea succesiunii , daca veti intampina probleme in a culege mostenirea, va trebui sa se demonstreze faptul ca la data semnarii testamentului, testatorul avea discernamantul nealterat.
Da, pur si simplu, fara nici o inrarurire asupra efectelor actelor inter vivos/mortis causa.
Testamentul pe care l-a incheiat cel ce urmeaza a fi pus sub interdictie este olograf sau autentic?
In principiu discernamantul se presupune a exista, nu veti fi nevoita sa demonstrati ca el exista in 2006, ba dimpotriva, tertii interesati vor fi nevoiti sa demonstreze ca testatorul a fost lipsit de discernamant, lucru aproape imposibil dupa 5 ani trecuti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutore Sumlanschi Florentina Sumlanschi Florentina Poate un legatar universal sa inceapa procedurile de punere sub imterdictie a celui care i-a lasat testamentul? Nu exista nici o piedica legala de care sa se ... (vezi toată discuția)
Fals in acte publice kunanca kunanca Va rog sa-mi raspundeti daca antedatarea unui testament olograf (neautentificat la notar) poate fi calificata drept \"Fals in acte publice\". Testamentul e ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)