avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii declaratia unica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

declaratia unica

Am completat declaratia, si nu-mi apare cass angajator la nici o sectiune.Trebuie sa introduc manual?
restul imi apare .cas - sec c1; somaj - sec c6; impozit - f1
0.85% - sec c2
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 13:14, 18 Februarie 2011
Vedeti ca exista o obtiune de gererare
Adauga cele 10 creante, apoi ai si obtiunea adauga/actualizare creante, si daca ai intodus salariatii si salariile brute va calculeaza singur.
mersi pt raspuns, am inca o intrabare am ajuns in sfarsit la valiare, dar la erori imi apare ca am un cnp care apare si in sec A si in sec B.Chiar am o pers, care are 2 contracte de munca si am trecut primul contract a sec A si al doilea la B...se pare ca ceva nu am facut bine.Ce?
Ati respectat instructiunile?

SECTIUNEA B

Se completeaza numai daca salariatul nu se incadreaza la Sectiunea A (a avut mai multe contracte de munca la acelasi angajator sau a avut concedii medicale ori a lucrat in conditii diferite de munca sau a beneficiat de indemnizatii ori de motive de scutire).
B.1. Contract/Contracte de munca sau/si somaj tehnic beneficiar de scutire
In situatia in care asiguratul are mai multe contracte de munca incheiate cu angajatorul respectiv sau persoana fizica se incadreaza in mai multe tipuri de asigurat, se va completa cate o inregistrare pentru fiecare contract incheiat de asigurat cu angajatorul respectiv, sau pentru fiecare tip de asigurat, cu date referitoare la:
Randul 1 “Tip asigurat din punct de vedere al contractului de munca” – se completeaza cu tipul de asigurat, conform Nomenclatorului “Tip asigurat”.
Pentru asiguratii in sistemul asigurarilor pentru somaj se va selecta din Nomenclatorul “Tip asigurat” “1 – Salariat” sau “3 – Alte categorii de persoane care realizeaza venituri asimilate salariilor – care nu au contract individual de munca sau raport de servicii (nu este salariat)”.
Randul 2 “Pensionar” – se completeaza cu “1? in cazul asiguratilor care au si statutul de pensionar si “0? pentru celelalte situatii. In cazul in care se completeaza Randul 2 “Pensionar” cu cifra “1? se completeaza obligatoriu si Randul 1 “Tip asigurat din punct de vedere al contractului de munca”.
Randul 3 “Tip contract munca din punct de vedere al timpului de lucru” – se completeaza cu N (norma intreaga 6, 7, 8 ) sau Pn (partial P1, P2, …, P7) unde n reprezinta numarul de ore zilnice de contract partial.
Randul 4 “Ore norma zilnica contract” – se completeaza cu programul normal de lucru – specific locului de munca al asiguratului, exprimat in ore. Prin program normal de lucru se intelege programul prevazut la art. 109 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau programul normal de lucru sub 8 ore, stabilit cu respectarea prevederilor Legii nr. 31/1991 ori alin. (2) din art. 109 din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. Norma zilnica poate sa fie de 8, 7 sau 6 ore.
Randul 5 “Ore lucrate efectiv in luna” – se completeaza cu numarul de ore efectiv lucrate in luna. Pentru persoana care are raporturile de munca sau de serviciu suspendate pentru incapacitate temporara de munca, perioada suportata de angajator potrivit legii se considera perioada lucrata (orele din programul de lucru in care raporturile de munca sau de serviciu sunt suspendate pentru incapacitate temporara de munca si plata indemnizatiei se suporta de angajator potrivit legii sunt considerate ore efectiv lucrate).
Randul 6 “Ore suspendate luna” – se completeaza cu numarul de ore din programul de lucru in care raporturile de munca sau de serviciu sunt suspendate, conform legii, cu exceptia suspendarii pentru incapacitate temporara de munca suportata de angajator potrivit legii (orele din programul de lucru in care raporturile de munca sau de serviciu sunt suspendate pentru incapacitate temporara de munca si plata indemnizatiei se suporta de angajator potrivit legii sunt considerate ore efectiv lucrate).
Randul 7 “Din care ore somaj tehnic in luna, beneficiare de scutire” – se completeaza cu numarul de ore din programul de lucru in care raporturile de munca sunt suspendate in temeiul art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si pentru care salariatii si angajatorul acestora sunt scutiti de plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj in conditiile legii. Se completeaza numai in situatia in care salariatii si angajatorul sunt scutiti de plata contributiilor sociale la bugetul asigurarilor pentru somaj in temeiul prevederilor legale in vigoare; in caz contrar se completeaza cu zero.
Randul 8 “Total zile lucrate” – se completeaza cu numarul total de zile lucrate si nu poate fi mai mare decat numarul de zile lucratoare din luna, stabilit conform Legii nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Randul 9 “Zile somaj tehnic beneficiare de scutire” – se completeaza cu numarul de zile lucratoare in care raporturile de munca sunt suspendate in temeiul art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si pentru care salariatii si angajatorul acestora sunt scutiti de plata contributiilor sociale potrivit legii.
Randul 10 “Baza de calcul la contributia individuala SOMAJ” – se completeaza cu suma reprezentand totalul veniturilor care constituie baza lunara de calcul a contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj, potrivit prevederilor legale in vigoare.
Randul 11 “Baza de calcul pentru contributia la fondul de garantare” – se completeaza cu suma reprezentand baza de calcul pentru contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale in situatia in care pentru asiguratul respectiv angajatorul are obligatia de a plati contributia la fondul de garantare si “0? in situatia in care pentru asiguratul respectiv angajatorul nu are obligatia acestei plati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare d112 Radu Aura Radu Aura Un salariat are intr-o luna doua contracte, a incetat un CIM si a incheiat altul dupa o zi. Cum se raporteaza aceasta situatie in D112? Aplicatia nu permite ca ... (vezi toată discuția)
Calcul cass angajati pentru un angajat cu 2 cim busubianca busubianca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza contributia angajatului la asigurarile sociale 10,5% in cazul in care avem un angajat cu 2 contracte de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 pentru doua tipuri de contracte ale aceluiasi salariat! IRANA IRANA Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:un salariat din cadrul unei asociatii de proprietari (contract individual de munca cu norma intreaga,cu ... (vezi toată discuția)