avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dispozitie data peste termenul legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dispozitie data peste termenul legal

Este legală o dispoziţie data în afara termenului prevăzut de lege? Care este baza legală care o consideră nulă?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:34, 11 Mai 2008
Despre ce dispozitie este vorba? :-/

In cazul concedierii disciplinare, angajatorul poate lua aceasta masura in termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
In cazul concedierii pentru arestarea preventiva a salariatului pe o perioada mai mare de 30 de zile, pentru inaptitudine fizica sau psihica si pentru necorespundere profesionala, angajatorul are obligatia sa emita decizia de concediere in termen de 30 de zile calendaristice de la data constatării cauzei concedierii.
Termenul de 30 de zile este caracterizat ca un termen de prescriptie, susceptibil de suspendare si intrerupere, potrivit dreptului comun.
Termenul de 6 luni prevazut in cazul concedierii disciplinare este calificat tot ca un termen de prescriptie.isciplinare.
Curgerea celor doua termene conduce la prescrierea dreptului angajatorului de a aplica sanctiuni d
Conform art.76 din Codul muncii, concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.


Dacă nu ne daţi mai multe amănunte, nu vă putem ajuta...;) decât cu presupuneri...
O întrebare la obiect va primi un răspuns coerent, ceea ce cred că de fapt doriţi....;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Pisoiash Pisoiash BUNA SEARA! Daca dorim sa concediem un angajat ptr anumite nemultumiri din partea unor clienti cum trebuie procedat? incadram la abatere disciplinara art61 lit ... (vezi toată discuția)
Concediere CiprianeIoniță CiprianeIoniță Bună seara, Ma interesează cum pot concedia un angajat care nu da randament în ceea ce privește producția, dar în temeiul legii?Menționez ca i-am făcut ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba la contractul de munca munca Anacrsitina Anacrsitina Va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza in cazul in care patronul vrea o perioada de proba pentru angajat.Intocmesc un contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)