avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum cu drept de servitute. E permisa montarea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum cu drept de servitute. E permisa montarea unui limitator de inaltime pe el?

Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema:
Locuiesc intr-un complex rezidential care este un pic mai departe de soseaua principala. Drumul de acces la sosea este folosit de catre locatari cu un drept de servitute specificat in contractul de vanzare-cumparare.
Cei care au construit acest complex au pus un limitator de inaltime la intrarea pe acest drum fapt care genereaza anumite dificultati: nu poate intra masina de salubritate, nu ne putem cara mobila pe acest drum, nu are cum sa intre nici salvarea si nici pompierii in caz ca e nevoie.

Motivul pentru care dezvoltatorii mentin acest limitator de inaltime este ca sa protejeze drumul de masinile mari si grele. Mentionez ca drumul e oricum stricat si plin de gropi.
Dezvoltatorii ne impun acum sa contribuim la refacerea drumului in primavara impreuna cu ei altfel nu ridica limitatorul de inaltime. Noi, locatarii nu stim ce sa facem pentru ca masina de salubritate nu are pe unde sa intre sa ridice deseurile menajere.
Dezvoltatorii nu au inca toate apartamentele vandute in acest complex si intentioneaza sa mai construiasca in primavara altele care sa se deserveasca de acelasi drum de acces.

Intrebarea mea este: Noi ca si locatari putem sa inlaturam acest limitator de inaltime? Avem acest drept?

Multumesc si astept cu interes raspunsurile voastre!

Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 16:23, 18 Februarie 2011
eu consider ca nu aveti dreptul sa va atingeti de acest limitator: nici drumul si nici limitatorul nu se afla in proprietatea dumneavoastra ca sa puteti dispune de ele dupa bunul plac - atata timp cat in contractul dintre dvs si dezvoltator nu au fost facute precizari in sensul ca pe acel drum sa poata trece si vehicole mai inalte nu prea vad cum ati putea actiona legal.

Ati putea insa sa sesizati Primaria care sa trimita un inspector sa verifice daca limitatorul a fost montat dupa obtinerea unei autorizatii de construire . Daca nu s-a obtinut autorizatie atunci Primaria poate obliga dezvoltatorul la daramarea lucrarii.

Faceti o sesizare si la pompieri- nu cunosc foarte bine legislatia din domeniul situatiilor de urgenta, dar cred totusi ca dezvoltatorul era obligat sa organizeze astfel santierul si constructiile incat sa poata ajunge masinile de pompieri langa blocuri in cateva secunde- nu sa darame mai intai limitatorul de inaltime ca sa ajunga la un evental incendiu.
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
aianaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces? MroRbt MroRbt Buna ziua. Locuiesc intr\'un ansamblu \"rezidential\" unde locurile se parcare sunt cam scumpe. Dezvoltatorul ne\'a zis ca acestea vor fi vandute si catre ... (vezi toată discuția)
Acces scara blocului-dreptul de stationare cu masina in fata scarii pentru o perioada limitata mariusc78 mariusc78 Buna ziua, Locuiesc pe Soseaua Iancului,la nr.9 unde singura cale de acces in scara blocului este la strada exact pe Soseaua Iancului.Nu exista cale de acces ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala intre blocuri Urusag Urusag Necazul de cu seară: ajunsă acasă am văzut limitele gropii pentru fundația blocului care se pare că va înflori chiar lângă balconul meu. Am întrebat ... (vezi toată discuția)