avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lipsa conciliere directa.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lipsa conciliere directa.

speta>
Am un debitor pe care nu-l pot convoca la conciliere directa (se intorc plicurile cu "expirat termen de pastrare") deci cererea de chemare in judecata mi-ar fi respunsa din start. Ce solutie mai am in acest caz, pentru a-mi recupera debirul ??? Pe somatie/ordonanta de plata nu pot merge (facturile nu au semnatura de primire, au fost trimise prin posta....debitor si creditor din localitati diferite).
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 10:30, 18 Februarie 2011
Faceti o solicitare la registrul comertului pentru obtinerea de date informative referitpare la debitorul dumneavostra, pentru a vedea daca sunt operate eventuale modificari ale sediului social al acestuia.
Daca datele din certificatul emis de ORC coincid cu adresa la care ati expediat plicurile, instanta nu va respinge cererea dumneavoastra.
Din pacate trebuie neaparat sa aflati adresa, deoarece in afara de conciliere directa si actiune in instanta sau mediere nu aveti alta varianta. Daca debitorul este o firma.aflati date despre el la Registrul Comertului.
ART. 720^1 Cod Procedura Civila prevede ca:
(2) In scopul solutionarii litigiului prin conciliere directa, reclamantul va convoca partea adversa, comunicandu-i in scris pretentiile sale si temeiul lor legal, precum si toate actele doveditoare pe care se sprijina acestea. Convocarea se va face prin scrisoare recomandata cu dovada de primire, prin telegrama, telex, fax sau orice alt mijloc de comunicare ce asigura trimiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia. Convocarea se poate face prin inmanarea inscrisurilor sub semnatura de primire
Prin urmare, posibilitatile de convocare sunt multiple.
pe de alta parte, raportat la valoarea creantei, exista si posibilitatea cererii de deschidere a procedurii insolventei.
Puteti sa trimiteti invitatia la conciliere si prin fax sau e-mail. In situatia in care nu reusiti sa dati de societate, introduceti o cerere de emitere a unei ordonante de plata. Aceasta tine loc de conciliere in eventualitatea unei actiuni pe dreptul comun.

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre convocare si convocare la conciliere? Lumy_lex Lumy_lex Buna ziua, sunt jurist de o saptamana si nu prea inteleg ce mi se cere (colegele nu prea imi explica, nu au rabdare). As dori sa imi spuneti diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii directe stanceni stanceni Buna seara! Spuneti-mi si mie va rog daca procedura somatiei de plata poate tine loc procedurii concilierii directe? (vezi toată discuția)
Model conciliere prealabile Cristianna Cristianna Buna ziua!As dori un model de conciliere prealabila,pentru o actiune in pretentii comerciala.De asemenea as mai avea urmatoarea intrebare:cum fac dovada in ... (vezi toată discuția)