avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inexinstenta contractului colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inexinstenta contractului colectiv de munca

Buna ziua!
In situatia in care o firma desi are peste 21 de salariati nu are contract colectiv de munca poate fi data in judecata de catre un salariat pentru faptul ca nu a initiat negocioerea contractului colectiv de munca. Stiu ca daca nu initiaza patronatul negocierea, aceasta trebuie initiata de salariati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 17 Februarie 2011

O firma care are peste 21 de salariati nu este obligata sa aibe CCM ... este obligatorie negocierea , nu si incheierea CCM-ului.

În cazul în care patronul nu angajează negocierea, aceasta are loc la cererea organizaţiei sindicale sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz, în termen de 15 zile de la formularea cererii.
O firma care are peste 21 de salariati nu este obligata sa aibe CCM ... este obligatorie negocierea , nu si incheierea CCM-ului.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Buna seara freeelis. Am maicitit in mai multe subiecte deschise pe tema aceasta faptul ca este obligatorie negocierea. Inteleg de aici ca daca patronatul si angatii nu reusesc sa se inteleaga asupra continutului, patronatul trebuie sa faca dovada negocierii...

Revin la intrebare...exista un temei in care un angajat sa dea in judecata o firma pentru ca nu are CCM?
Nu exista un asemenea temei , insa poate sesiza ITM-ul in acest caz .... amenda este intre 300 si 600 lei daca angajatorul nu face dovada iniţiativei negocierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel de unitate loredanaelena loredanaelena buna seara cat timp e valabil un contract colectiv de munca la nivel de unitate si cine trebuie sa il intocmeasca? multumesc (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca categ categ Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si legal, ca o societate bancara, cu capital strain, care activeaza in Romania, sa nu aiba incheiat un Contract Colectiv ... (vezi toată discuția)