buna ziua am facut o contestatie anul trecut pentru luarea permisului..si am cerut judecarea in lipsa !! si s-a amanat de 2 ori procesul pentru audierea martorului .. si in 6.1.2011 am vazut p site ca s-ar dar respingere pentru ca este nejustificata plangerea...dar acasa nu mi-a venit nimik..sa predau permisul..sa platesc amenda...eventual recurs...nimik ... absolut...ce sa fac?
Mergeti la instanta si faceti copie de pe sentinta (sau asteptati comunicarea)...dar dureaza pana la redactare, asa ca intre timp mergeti si predati permisul!
Trebuie sa predati permisul de conducere, intrucat in conformitate cu articolul 118, alineatul (4) din OUG 195/2002, "In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere."
Cu alte cuvinte nu asteptati comunicarea ptr ca o sa mai aveti inca 30 de zile suspendat permisul.
Nu conteaza cum este solutionat cazul, la politie figurati cu permisul suspendat, pana nu ajunge solutionarea la politie (indiferent de raspuns) dvs nu aveti dreptul de a conduce autovehicule indiferent daca se afla permisul la dvs sau la politie.
Daca sunteti oprit de politie in trafic si aveti permisul la dvs dar el figureaza la ei ca suspendat riscati dosar penal.
Mergeti la procuratura (in audienta) si dupa aceea la politie si interesati-va de situatia dvs.
Fiind vorba si despre alte opinii,distinsul dn.avocat"mirel321" are dreptate.
In termen de 15 zile de ramanerea definitiva a hotararii,conform art,118 din OUG nr.195/2002,trebuie sa predati permisul la politiei.
In cazul depasirii acestui termen,la sanctiunea dvs ,deja aplicata, se va adauga inca o luna de suspendare.
Cum hotararea este definitiva acest termen,curge de la pronuntarea sentintei.