avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie somaj

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu indemnizatia de somaj. In 2010 din suma alocata se oprea 15%. Mai este valabila aceasta retinere? Se face un nou calcul al indemnizatiei raportat la 500, sau ramine cel initial si nu se mai face retinerea. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 15:31, 17 Februarie 2011
conform OUG 108/2010, indemnizatia de somaj se calculeaza raportat de indicele social de referinta(500 lei)
3. La articolul 39 alineatul (2), litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"a) 75% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;".
la suma rezultata se adauga un procent cuprins intre 3%-10% din media salariului brut in ultimele 12 luni, in functie de stagiul de cotizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj - perioada de acordare valy_ungur valy_ungur Buna seara, Ma incadrez intre 5 - 15 ani vechime in munca. Cat timp primesc somaj? 1 an sau o jumatate de an? Ce suma primesc? (1000 lei - salariul ... (vezi toată discuția)
Calcularea indemnizatiei de somaj creanga_florin creanga_florin As dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia de somaj Si dac se ia in calcul bonusul care l-am primit in ultima luna va multumesc (vezi toată discuția)
Modificarea somajului ca urmare a maririi salariului minim pe economie pussicata pussicata Buna ziua! Intr-adevar, se mareste si somajul daca salariul minim pe economie creste? Oricum somajul se raporta la un procent (75% cred) din 500 lei. Va ... (vezi toată discuția)