avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... a murit promitentul-vanzator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

a murit promitentul-vanzator

In martie 2010 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un teren. Am stipulat ca spre sfarsitul anului sa intru in stapanirea de fapt deoarece, promitentul vanzator mai avea graul de treierat de pe acel teren. N-am mers la notar deoarece - terenul era in litigiu - un partaj succesoral. Insa, la scurt timp, a decedat. In urma sa au ramas 3 mostenitori, care au incercat finalizarea acelui proces de partaj, insa, au pierdut. Cum, necum, terenul este al altcuiva... Cum imi recuperez banii dati in prezenta a doi martori, atunci cand am semnat promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 15:45, 17 Februarie 2011
In aceasta situatie trebuie sa raspunda mostenitorii promitentului-vanzator. ii chemati in instanta daca nu exista intelegere.
situatia dvs este mai complicata.apelati la serviciile unui avocat.
ca idee: este posibil ca suma de bani achitata de dvs sa o puteti recupera.depinde dc dvs a-ti fost de buna sau rea credinta la data incheierii actului;de valoarea pretului,etc.
si nu in ultimul rand, de modul in care a fost acceptata mostenirea de cei 3 urmasi(sub beneficiu de inventar sau pur si simplu) si dc a ramas ceva avere dupa de cujus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare unde promitent-vanzatorul a decedat Cosmin_Florentin Cosmin_Florentin Am cumparat un teren arabil in extravilanul unui comune, iar pentru aceasta am realizat o [b]PROMISIUNE BILATERALA DE VANZARE-CUMPARARE[/b]. Pretul total al ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare al carui promitent-vanzator a decedat?! halumislili halumislili Am cumparat un teren cota-indiviza dintr-o proprietate pe baza unui antecontract de vanzare-cumparare. Am platit pretul total al terenului intrand astfel in ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare nn1953 nn1953 Buna ziua. La data de 19 martie 2015, am incheiat la notar o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un teren de 2200 m.p.,eu fiind cumparatorul. Am ... (vezi toată discuția)