avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Alegere expert consilier
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Alegere expert consilier

Buna ziua,
Sunt implicat intr-un litigiu in care anticipez ca se va efectua o exeprtiza (contabila), si vreau sa fiu pregatit sa apelez la un expert - parte / expert consilier.
Intrebarea este: expertul pe care il voi alege ca expert-parte trebuie sa fie dintre expertii judiciari de pe lista instantei? Sau pot sa numesc, sa zicem, un prieten de-al meu contabil?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: abeona , utilizator 17:17, 19 Martie 2011
Da.Va trebui insa ca acel expert-parte sa fie autorizat de Ministerul Justitiei, dovada (copie de pe legitimatie) urmand a o depune la dosar/dupa caz-la solicitarea instantei.
Trebuie sa fie expert contabil.
Trebuie un expert contrabil de pe lista celor agreati de Ministerul Justitiei
Instanta solicita si primeste de la biroul de expertize judiciare o lista cu exprtii recomandati. Dar expertii recomandati de biroul de expertize nnu sunt, in general, singurii experti in specialitatea respescpectiva. Dvs. va puteti alege un expert-consilier fie din lista primita de instanta de la biroul de expertiza, fie din expertii din respectiva specialitate din lista existenta la biroul de expertiza, fie (in unele cazuri recomandabil) expert judiciar din alt judet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Am o mare rugaminte - daca aveti un model de contract utilizat de expertul parte in relatia cu clientul sau va rog sa-mi transmiteti un model pe adresa de mail: maria.canja@gmail.com
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert parte Anatol2017 Anatol2017 Expertul parte trebuie sa fie pe lista Tribunalului sau Judecatoriei? In cazul meu, este vorba despre o expertiza topografica. Expertul parte a fost pe lista ... (vezi toată discuția)
Expert judiciar care si-a pierdut aceasta calitate in timpul procesului ContSters22096 ContSters22096 obiect process: granituire - litigiu din 2009*; instanta a dispus administrarea probei cu expertiza topo - au fost desemnati 3 experti. cauza inca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Despre expertiza contabila davida davida m-a chemat o doamna de la pol economica sa vorbim despre un dosar pe care fostul meu angajator l-a deschis. ma acuza de DELAPIDARE. am fost la intalnire cu ... (vezi toată discuția)