avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre expertiza contabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre expertiza contabila

m-a chemat o doamna de la pol economica sa vorbim despre un dosar pe care fostul meu angajator l-a deschis. ma acuza de DELAPIDARE. am fost la intalnire cu avocatul. a ramas ca se va face o EXPERTIZA CONTABILA. si m-a intrebat daca vreau si eu un EXPERT PARTE....???? mi-a explicat in mare despre ce e vorba dar nu mi-a spus cat ar costa... acum eu intreb : dupa un an de zile de cand nu mai lucrez acolo, ce cauta expertul contabil? cat va dura? si cat ar costa un expert parte? in declaratie spune ca nu dadeam bon pe casa fiscala iar banii ii pastram. ...
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:38, 13 Iunie 2009
davida a scris:

m-a chemat o doamna de la pol economica sa vorbim despre un dosar pe care fostul meu angajator l-a deschis. ma acuza de DELAPIDARE. am fost la intalnire cu avocatul. a ramas ca se va face o EXPERTIZA CONTABILA. si m-a intrebat daca vreau si eu un EXPERT PARTE..?? mi-a explicat in mare despre ce e vorba dar nu mi-a spus cat ar costa... acum eu intreb : dupa un an de zile de cand nu mai lucrez acolo, ce cauta expertul contabil? cat va dura? si cat ar costa un expert parte? in declaratie spune ca nu dadeam bon pe casa fiscala iar banii ii pastram. ...
va rog, ajutor!
buna ziua ,
expert parte ca expert parte mai bine puneti/va un avocat
expertul parte trebuie platit cu un onorariu pe care il spune el si participa la efectuarea expertizei alaturi de ezpertul solicitat sa efectueze expertiza .
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2009
ContSters58959, utilizator
Expertul parte este expertul platit de dvs ca sa lucreze in favoarea dvs. Are posibilitatea de a discuta, a-si spune parerea, a influenta opinia expertului numit, mergand pana la semnarea cu obiectiuni a raportului de expertiza facut de expertul numit.
Daca se tine cont de raportul de expertiza, va recomand sa angajati expert (parte).
Desigur ca puteti sa contestati raportul de expertiza si sa cereti contra-expertiza, dar depinde de autoritate daca aproba sau nu. Depinde cat riscati.
Avocatul ce sa faca in timpul expertizei? Poate sa fie inainte sau dupa...
Parerea mea
cat ma costa? si de unde il iau?
Din punct de vedere tehnic este necesara in astfel de situatii alegerea unui expert-parte care va va face "apararile" pe linie contabila,bineinteles combatand cu argumente stiintifice argumentele expertului ales.
Expertii parte sunt alesi din listele corpului expertilor agreate de M.J. Pentru o mai buna administrare a justitiei alegerea unui expert parte,este tot atat de utila ca si prezenta avocatului.Nu intotdeauna cele doua profesii pot fi cumulate de aceiasi persoana.Trebuie sa avem bunul simt de a ne recunoaste limitele si de a nu "plusa"facand afirmatii fara acoperire,indiferent de pregatirea noastra profesionala.

Alte discuții în legătură

Expert parte Anatol2017 Anatol2017 Expertul parte trebuie sa fie pe lista Tribunalului sau Judecatoriei? In cazul meu, este vorba despre o expertiza topografica. Expertul parte a fost pe lista ... (vezi toată discuția)
Expert parte care nu are calitatea de expert judiciar. e inducere in eroare a instanței, ce ar trebui să facem noi acum? Annett Annett Buna ziua, Intr-un proces civil s-a dispus efectuarea unei expertize topografice. Instanta a admis, la cererea partilor, cate un expert parte. Eu am depus ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)