avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot sami apar drepturile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot sami apar drepturile

am lucrat la un patron si nu stiu daca mia facut carte de munca nu am semnat nimic am plecat deoarece imi vb foarte urat si mai am de primit niste bani si nu vrea sa mi dea deoarece nu am stat sa mai lucrez 15 zile ca asa scrie in contract dar eu nu lam vazut nici semnat asa mia spus ca mia facut carte de munca pe 4 ore cu toate ca lucram 14 si salarul 370 cu toate ca lam avut 1000 ce pot sa fac nu am semnat nimic???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 17 Februarie 2011
Depinde cat timp ati lucrat la acel patron, deoarece de la 1 01.2011 nu mai exista carti de munca. Ceea ce intereseaza este daca ati incheiat un contract de munca, deoarece acela este dovada ca ati avut relatii contractuale cu irma in cauza. In baza lui va puteti cere drepturile in instanta. Pe de alta parte " plecarea: dvs. trebuia sa ia o forma prevazuta de Codul muncii: fie demisie, fie incetare prin acordul partilor, fie alta varianta. presupun ca dvs. considerati ca ati plecat prin demisie daca ati facut referire la cele 15 zile de preaviz. Daca situatia se prezinta asa, aveati obligatia sa mai lucrati acele 15 zile. In acest fel patronul poate sustine ca ati parasit locul de munca fara motiv si sa va si santioneze. Din pacate singura dovada ca ati lucrat la acel patron este contractul de munca. In baza lui puteati contesta neindeplinirea din partea patronului a unor obligatii contractuale. Fara el nu aveti cum sa contestati in instanta.
problema e ca nu am nimic semnat cu el atat ca iam dat copia de buletin si de diploma nici un contract nici pt cartea de munca deci nu e nimic de facut
lucrez din octombrie dar nu pot sa verific macar daca a depus actele la fortele de munca acest lucru nu se poate verifica si de acasa de pe internet sau prin telefon????
1. Tipizate de carnete de munca nu mai existau pe piata de mult timp , astfel incat daca v-ati angajat din octombrie 2010 si nu ati avut carnet de munca , sanse de a va fi facut carnet de munca sunt egale cu zero.

2. Nu la fortele de munca se depune actele pentru angajare , ci la Inspectoratul Teritorial de Munca in a carui raza are sediul social angajatorul.

3. Nu se poate verifica de pe Internet si nici prin telefon ceea ce doriti dvs. Puteti face o sesizare catre ITM si veti primi raspuns in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei dvs.

4. Din ce judet este angajatorul?
din judetul timis timisoara este angajatorul

Alte discuții în legătură

Cartea de munca nyky79 nyky79 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema Am lucrat la o firma 6 ani de zile din 2000 pana in 2006 cand am intrat in CIC pana anul acesta.Pe 21 ... (vezi toată discuția)
Obligat sa demisionez eduard edy eduard edy inainte cu aproximativ 3 sapt sa intru in postanatal patronul unde lucrez mi-a dat termen de 15 zile sa imi caut loc de munca si sa imi semnez demisia pe un ... (vezi toată discuția)
In cat timp elena69 elena69 Eu sant angajata acum la un patron , dar , in luna iunie voi pleca sa lucrez in Italia. Cand sa-mi dau demisia ca sa am cartea de munca incheiata la sfarsitul ... (vezi toată discuția)