avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cat timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cat timp

Eu sant angajata acum la un patron , dar , in luna iunie voi pleca sa lucrez in Italia. Cand sa-mi dau demisia ca sa am cartea de munca incheiata la sfarsitul luni mai ? Eu in luna iunie trebuie sa ma prezint la Bucuresti cu cartea de munca incheiata si cu copie dupa ea . Va rog frumos dati-mi un sfat , ca pe patron vreau sa il anunt atunci cand imi dau demisia , nu vreau sa-i spun mai devreme si sa raman fara servici .Va multumesc mult :">.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 17 Martie 2011
Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor incepand cu data care va convine . In acest caz nu se efectueaza preaviz.

Daca doriti sa va dati demisia, atunci ar trebuie s-o faceti cu cel putin 15 zile inainte de a inceta raportul de munca pentru a se putea efectua preavizul.
In primul rand, incepand cu 01.01.2011 cartea de munca nu se mai completeaza, se inchide, astfel ca pentru perioada de la 01.01 pana la data cand va inceta raportul d-voastra de munca o sa primiti o adeverinta.
In al doilea rand, cu privire la data demisiei, va trebu sa asigurati efectuarea perioadei de preaviz (in principiu 15 zile, daca prin regulamentele proprii ale societatii nu aveti prevazut un alt termen de preaviz).
Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca poate inceta contractul dumneavoastra de munca prin acordul partilor, caz in care nu mai e necesar preavizul ... dar ar trebui sa discutati din timp cu patronul.
Va mai rog inca o data daca pute-ti sa imi explicati ca nu prea am inteles , adica daca eu la data de 1 mai imi dau demisia cu acordul partilor , cei de la ITM au timp pana la 20 mai sa-mi incheie cartea de munca si sa mi-o dea ? Mie imi trebuie pentru ca asa mi se cere la viitorul contract cartea de munca .
La ITM nu se mai inchide niciun carnet de munca dupa 01.01.2011 ... se va certifica inscrierile facuta in carnet pana la 01.01.2011 , dupa care din 01.01.2011 si pana la data incetarii angajatorul va va elibera o adeverinta de vechime.

Angajarea unei persoane nu este conditionata de prezentarea carnetului de munca.
Va multumesc acum am inteles . Inainte ca sa fie incheiata cartea de munca dupa demisie iti spunea sa te duci dupa 30 zile sa iti ridici cartea de munca , acum oare tot atat o sa-mi spuna si de adeverinta sau procedura e mai rapida .

Alte discuții în legătură

Demisie vasi_adi vasi_adi Va rog sa-mi spuneti daca imi pun demisia trebuie sa stau in preaviz 15 zile calendaristice sau daca patronul este de acord cu plecarea imediat in cu data ... (vezi toată discuția)
Demisie crysstone crysstone buna ziua in data de 30.09.2011 mi-am scris demisia in care am stipulat ca ultima zi de munca v-a fi in data de 28.10.2011. in aceas zi mi s-a comunicat ca ... (vezi toată discuția)
Procedura certificare carnete de munca de itm crisadi crisadi buna ziua Astazi am fost la ITM cu 100 carnete de munca inchise cu 01.01.2011 ( am aprobare de inscriere in carnete) . D-na inspector foarte draguta mi le-a ... (vezi toată discuția)