avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna ziua
in data de 30.09.2011 mi-am scris demisia in care am stipulat ca ultima zi de munca v-a fi in data de 28.10.2011. in aceas zi mi s-a comunicat ca nu mai este necesar sa mai vin la munca cf. CCM. Intrebare 1 este : sunt obligat sa imi fac lichidarea inainte de expirarea celor 20 de zile , sau pot astepta sa treaca cele 20 de zile . Intrebarea 2 : firma trebuie sa imi dea un act aditional, si daca da , la ce trebuie sa fiu atent din punct de vedere scriptic ( adica cu ce articol trebuie incheiat acest act pt. a nu trezi ca imi scrie nu stiu ce litera care ma poate afecta la urmatoarea angajare ) . multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 5 Octombrie 2011
Trebuie sa solicitati o copie de pe demisia dvoastra, pe care anagajtorul trebuie sa scrie "De acord fara preaviz", sau "De acord cu preaviz de X zile", ca sa va convingeti ca nu mai este nevoie sa lucrati preavizul.
Angajatorul trebuie sa va elibereze o adeverinta de vechime,in cuprinsul careia sa se stipuleze ca ati incetat raporturile de munca cu societatea respectiva prin demisie,potrivit art.55 lit.c coroborat cu art.81 din Codul Muncii.De asemenea in cuprinsul adeverintei angajatorul sa stipuleze faptul ca a renuntat la acest preaviz in conditiile art.81 alin.7 din Codul Muncii.
Pentru a obtine aceasta adeverinta,adresati-va cu cerere scrisa angajatorului in care solicitati sa fie inscrise elementele susaratate.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
andymaurul, utilizator
Adeverinta de vechime se elebereaza la cererea angajatului.La incheierea ctr. de munca se intocmeste fisa de lichidare si aveti grija sa aveti acasa un exemplar din ctr. de munca cu toate actele aditionale ( daca este cazul) si decizia de incetare a ctr. de munca.Daca nu le aveti solicitatile aceste acte + faceti o cerere prin care solicitati eliberarea unei adeverinte de vechime pe perioada 01.01.2011 si pana la zi.
De ce 01.01.2011 si pana azi?Nu ar trebui sa ii elibereze o adeverinta care sa cuprinda toata vechimea in munca prestata la angajatorul respectiv ?
In mod cert,adeverinta de vechime va trebui sa cuprinda toata perioada in care angajatul a muncit in cadrul societatii respective,si anume data de la care a fost angajat pana la data cand a incetat raporturile de munca cu angajatorul respectiv.

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime 2011 ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si ... (vezi toată discuția)
Adeverinta Doina Elena Doina Elena Care este ultimul model de adverinta de vechime care se elibereaza dupa ianuarie 2011 , agreat de ITM? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cartea de munca brg brg am primit cartea de munca acasa de la fostul angajator si vad ca perioada de preaviz nu i trecuta ,se poate? si ce trebuie sa fac acum cu aceasta carte? ... (vezi toată discuția)