avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa I de munca

buna seara,as vrea sa stiu daca toti pensionarii de grupa 1 beneficiaza de acea marire de pensie care s-a aplicat din luna februarie a acestui an.Pun aceasta intrebare deoarece sotul meu este pensionat din 27.05.2008 cu gr.1 de munca pentru limita de varsta si nu a primit acea marire.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:26, 18 Februarie 2011
Raspundeti la una din cele doua intrebari:
1-A beneficiat de prevederile O.U.G100/2008 in luna octombrie 2009 ?Adica a beneficiat de o crestere a puncatjului mediu anual,rspectiv a pensiei atunci ?
2-Ce stagiu complet de cotizare este trecut in decizia de pensionare la punctul(F) ?
Interventie moderator Pentru a continua discutiile deschise folositi butonul "raspunde" (albastru, drepta, jos), nu deschideti noi discutii.
Multumesc, o seara buna,

Gabriela Pintea

dobrelucia49 a scris:
buna seara,revin cu ceva raspunsuri:initial val.pct.de pensie a fost 581.30 in mai 2008 apoi in febr.2009 s-a majorat la 697.5 ,luna urmatoare (cadou de paste)s-a mai majorat si a ajuns la 718.4 si in prezent este de 732.8 din oct.2009 (cred ca ultimul punctaj face referire la legea de care vorbiti) si am sa va raspund si la a doua intrebare :la pct F scrie in decizia de pensionare ca -stagiul complet de cotizare(conf.lg.19/2000) este de 31 ani si 8 luni.Multumesc anticipat

Carp Mircea a raspuns:
Are dreptul la acesta majorare.Trebuie sa o primesca in perioada 23-26 februarie 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata sau pensie anticipata partiala? mihamihaela06 mihamihaela06 buna ziua, am o vechime neintrerupta de 36 ani si 9 luni. incepand cu 1.04.2011 am fost disponibilizata. mai am 9 luni pana la pensia anticipata si as ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? ContSters295942 ContSters295942 Buna ziua Vin cu rugamintea de a ma lamuri cind pot iesi la pensie , F,23.11.1957 28 ani lucrati din care 8ani gr,2 multumesc (vezi toată discuția)
Conditii pentru a beneficia de o pensie speciala 2740826332154 2740826332154 o persoana diagnosticata cu boala parkinson poate beneficia de pensie speciala?in ce conditii? (vezi toată discuția)