avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii pentru a beneficia de o pensie speciala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii pentru a beneficia de o pensie speciala

o persoana diagnosticata cu boala parkinson poate beneficia de pensie speciala?in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:20, 21 Ianuarie 2016
Precizati:
Sexul, luna,anul nasterii si total stagiu de cotizare realizat.
Ce intelegeti prin pensie speciala ?
Trebuia sa continuati discutia aici, nu sa deschideti alt topic.

Daca este pensionara de limita de varsta nu mai poate beneficia de o alta pensie.
Poate beneficia de indemnizatie de handicap.
Pensia de limita de varsta poate fi cumulata cu inndemnizatia de handicap.

Despre incadrarea in gard de handicap gasitii amanute aici:

[ link extern ]
Intervenţie moderator

@ 2740826332154

Am rugămintea să continuaţi discuţiile începute folosind butonul "răspunde" (albastru, dreapta, jos). În acest mod există continuitate între discuţia iniţială şi întrebările şi răspunsurile ulterioare. Mulţumesc!

Gabriela Pintea

2740826332154 a scris:
soacra mea este pensionata pentru limita de varsta(,este nascuta pe data de13.11.1954)si este bolnava de parkinson iar medicul neurolog a spus ca exista pensie suplimentara(sau speciala),si doream sa stiu daca acesta are dreptate sau nu.va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare - stagiu complet mkonstantinovici mkonstantinovici ma pot pensiona la realizarea vechimii complete [35 ani] avind virsta de 61 ani ,eventual cu penalizarea valorii pensiei ? (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei pentru limita de varsta ContSters377479 ContSters377479 în ianuarie 2019 am dreptul la pensie de limită de vârstă. am 11ani si 3luni în grupa II lucrați.vă rog frumos dacă pot iesi la pensie cu reducere de ... (vezi toată discuția)
Ce scop are recalcularea daca se pastreaza cuantumul avantajos aflat in plata? Dumitru Pavel Dumitru Pavel Ce scop are recalcularea daca se pastreaza cuantumul avantajos aflat in plata ? -In situatia in care cuantumul din recalculare este mai mic ? Pentru ce se ... (vezi toată discuția)