avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare - stagiu complet
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare - stagiu complet

ma pot pensiona la realizarea vechimii complete [35 ani] avind virsta de 61 ani ,eventual cu penalizarea valorii pensiei ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:34, 21 Ianuarie 2011
1. Precizati luna si anul nasterii si sexul.
2. La varsta de 61 de ani si un stagiu de cotizare de 35 de ani un barbat poate solicita pensie anticipata partiala indiferent de data nasterii.
Interventie moderator

Am rugamintea sa postati intrebarile legate de aceeasi problema in acelasi topic, folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). Va rog, de asemenea, sa reveniti cu datele pe care vi le-a solicitat colegul meu, nu puteti primi un raspuns fara sa le comunicati.

Multumesc, o zi buna,

Gabriela Pintea

mkonstantinovici a scris:
dupa efectuarea cotizarii complete de 35 de ani si implinitea virstei de 61 de ani , odata cu pensinarea anticipata partiala, as dori sa intreb cit la suta din pensia normala reprezinta pensia partiala anticipata si daca la implinirea virstei de 65 de ani se obtine pensia normala [cu conditia platii in continuare intre 61-65 de ani a cotizatiei pentru pensie ] va multumesc !

Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a beneficia de o pensie speciala 2740826332154 2740826332154 o persoana diagnosticata cu boala parkinson poate beneficia de pensie speciala?in ce conditii? (vezi toată discuția)
Adeverinte cu grupa ii de munca: cumul perioade, depunere dosar de pensionare, nevalorificare popapaul popapaul Buna ziua, am o adeverinta de grupa a2a de munca de la o firma:decembrie1974-martie 1992(17 ani si 4 luni), si de la o alta firma iunie 1997- iunie 1998( 1an) ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei pentru limita de varsta ContSters377479 ContSters377479 în ianuarie 2019 am dreptul la pensie de limită de vârstă. am 11ani si 3luni în grupa II lucrați.vă rog frumos dacă pot iesi la pensie cu reducere de ... (vezi toată discuția)