avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinte cu grupa II de munca: cumul perioade, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinte cu grupa II de munca: cumul perioade, depunere dosar de pensionare, nevalorificare

Buna ziua,
am o adeverinta de grupa a2a de munca de la o firma:decembrie1974-martie 1992(17 ani si 4 luni), si de la o alta firma iunie 1997- iunie 1998( 1an) si o contributie la casa de pensii de 41 ani si, Va rog frumos sa-mi spuneti:
1.daca se pot cumula cele doua perioade,
2.cand pot depune dosarul de pensionare,
3.ce fac daca, Casa de Pensii imi refuza dreptul la grupa a2a- asa cum a mai facut-o deja la altii?
va multumesc,pp.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:34, 6 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Intervenţie moderator

Am rugămintea să continuaţi discuţiile începute folosind butonul "răspunde" (albastru, dreapta, jos). În acest mod există continuitate între discuţia iniţială şi întrebările şi răspunsurile ulterioare. Am șters discuția care o continua pe aceasta.
Mulţumesc!

Gabriela Pintea

popapaul a scris:
Buna ziua din nou,
Va multumesc pentru amabilitate si promtitudine!
am completat deja lipsurile, imi cer scuze!
___Sunt nascut iunie 1953 = 61 ani si, ca varsta___
am o adeverinta de grupa a2a de munca ___100%___de la o firma decembrie1974-martie 1992(17 ani si 4 luni), si de la o alta firma iunie 1997- iunie 1998( 1an ___100%___) si cu o contributie la casa de pensii de 41 ani si, Va rog frumos sa-mi spuneti:
1.daca se pot cumula cele doua perioade,
2.cand pot depune dosarul de pensionare,
3.ce fac daca, Casa de Pensii imi refuza dreptul la grupa a2a- asa cum a mai facut-o deja la altii?
va multumesc inca odata!
Toate bune!
Cu respect,
popaul.
Mii de scuze, inca nu cunosc bine tehnologia acestui forum.
De ex. acum nu stiu ce e de facut pt. a primi raspuns la intrebarea din 5 aug 2014 14:51.
va multumesc!
pp.
1. Intrebarea dvs. a fost postata aici de colega moderator, dna Gabriela Pintea.

2. Pentru un barbat nascut in iunie 1953 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare ested e 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

3. Pentru cei 18 ani si 4 luni lucrati in gr. a II-a de munca se reduce varsta standard de pensionare cu 4 ani (65 - 4 = 61 de ani)

4. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta, la 61 de ani, in iunie 2014.

5. Daca nu vi se ia in calcul perioada lucrata in gr. a II-a de munca trebuie sa vi se justifice aceasta.
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie lulusca lulusca Cand poate iesi la pensie cu reducere varstei de pensionare o persoana care are [b]Total vechime in munca[/b] 40 ani 2 luni si 11 zile si [b]Grupa II[/b] 16 ... (vezi toată discuția)
Pensionare la 59 de ani Moca Moca As dori sa stiu daca se poate iesi la pensie avand 59 de ani, 41 de ani de munca pe data de 10 aprilie 2014, si 17 ani si 9 luni in grupa a-II-a. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie la limita de varsta sami482001 sami482001 Sunt incadrat in campul muncii din 12 sept. 1989 cu vechime neintrerupta. - in perioada 12.09.1978 ? 31.01.1987 am fost incadrat in grupa i de munca cu 100%. - ... (vezi toată discuția)